We kunnen niet meer zonder internet

Internet is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden. Of je het nu wil of niet, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder een snelle verbinding. We bekijken reviews van restaurants online, kijken snel wat de openingstijden zijn van de Hubo, regelen onze bankzaken of lezen snel even het laatste nieuws.

Het gaat ook allemaal wel razendsnel, de technologische ontwikkelingen blijven maar komen. Zeker op het gebied van internet. Aan de ene kant vind ik het prachtig, want internet heeft ons veel gebracht en zal ons in de toekomst nog veel brengen verwacht ik.

Maar andere kant, het levert ook gevaar op, zijn  we niet té afhankelijk geworden? Zijn we, met al onze privé gegevens, zakelijke gegevens en bankzaken wel goed genoeg beveiligd? 

Draait uw bedrijf nog door wanneer alles plat ligt?

Een storing op uw internetverbinding, of zelfs helemaal geen internet. Ik denk de nachtmerrie van elke ondernemer, in vele branches! Erg vervelend, want jouw personeel kan mogelijk niet werken, klanten kunnen niet meer pinnen, hierdoor u loopt mogelijk (veel) omzet mis. 

En dat kan helaas gebeuren, volgens mij is een storing nooit geheel te voorkomen. Bij mij was het ook een keer raak. Even een tijdje geen verbinding op het vaste vaste netwerk, paniek! Hoe haal ik die deadline?  

Gelukkig kunnen we dit thuis gemakkelijk opvangen door even de smartphone als WiFI-verbinding te gebruiken voor je laptop. Nu is dit op een kantoor met meerdere internet-afhankelijke apparaten wel even anders. Stel je eens voor dat jou dit overkomt? Nou, dan weet je wel dat internet onmisbaar is. We kunnen gewoon niet meer zonder.

Gelukkig is ook hiervoor inmiddels een oplossing gevonden. Mijn advies? Een 4G back-up!  Als ondernemer is het belangrijk altijd verzekerd te zijn van werkend internet. Nu een storing niet onvoorkoombaar is, is het fijn te weten dat je altijd een alternatief tot je beschikking hebt.  Met een 4G backup heb je deze in huis, weer een zorg minder.

De 4G verbinding wordt automatisch geactiveerd zodra er storing is op de hoofdverbinding. Je merkt helemaal niets van deze overgang. En wanneer de storing is opgelost, neemt de hoofdverbinding het automatisch weer over. Simpel en effectief.

We merken soms dat ondernemers totaal geen idee hebben hoe afhankelijk ze zijn van het internet, blijkbaar moet je dit een keer hebben ervaren om dit te beseffen.

Daarom adviseren wij ook om nu al actie te ondernemen, want een storing zit in een klein hoekje. 
Belcentrale denkt graag met u mee over een 4G back-up oplossing, neemt u gerust eens contact met mij op voor vrijblijvend advies.