Duurzaamheid is voor ESPRIT geen trend

Positief, aansprakelijk en vernieuwend. Dat is onze missie voor een duurzame toekomst!

Momenteel wordt al meer dan 60% van de Esprit collectie duurzaam geproduceerd en zij gaan nog veel verder. Het streven is om in 2023 volledig duurzaam te zijn. Voor Esprit is duurzaamheid een trend sinds de oprichting in 1968. Zorg voor mens en milieu staat hoog in het vaandel. In 1990 lanceerden ze E-Collection - één van 's werelds eerste lijnen die volledig gemaakt is van duurzame materialen. Vandaag de dag is Esprit één van de meest transparante modemerken ter wereld.

Missie

Zie er iedere dag fantastisch uit en voel je goed! Esprit geeft de consument een nieuwe kijk op mode met een verantwoordelijke productie, duurzame levering, productverzorging en recycling. Ze creëren kleding die herstel van het milieu ondersteunt. Er worden kledingstukken van topkwaliteit geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde stoffen – Esprit zorgt er ten allen tijden voor dat hun kleding, mens en milieu met respect behandeld worden, wereldwijd.

Biologisch, gerecycled en beter katoen.

Een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogwaardige katoenvezels. Biologisch telen betekent; zonder synthetische meststoffen en pesticiden. Het ingrediënt van gerecycled katoen is volledig gecertificeerd en creëert een nieuw leven voor ons katoenafval. 100% Biologisch afbreekbaar, laag in waterverbruik. Bijproducten van de linnenproductie zijn grondstoffen voor andere landbouwprocessen, dit betekent dat er geen afval is.Vlas is een duurzaam, snelgroeiende en regen gevoede grondstof die wordt omgezet in ademend en hypoallergeen linnen tijdens het ontwerp- en productieproces. Eucalyptus is de basis voor een cellulosevezel genaamd Lyocell. Het wordt gebruikt voor tencel - een geweldige innovatie voor zachte en lichte kledingstukken. De meeste kledingstukken zijn gemaakt van regeneratieve grondstoffen die vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

An Iconic Brand. Voel jij het ook?