Een dag/week van een Speedheat franchisenemer

Hoe een dag/week van een Speedheat franchisenemer eruitziet? Dit vertellen we je hieronder graag.

’s Morgens kom je vroeg uit bed om je voor te bereiden voor de komende dag. Na een lekkere kop koffie en een stevig ontbijt ga je aan de slag.

De dag/avond ervoor: je hebt al gekeken wat er op de agenda staat voor de volgende dag en je hebt je bus geladen met alle materialen, gereedschap en producten die je nodig hebt. Je heb gecontroleerd in mail/whatsapp of er geen annuleringen zijn want een coronabesmetting kan zo de planning ‘op z’n kop’ zetten. Jouw organisatietalent en flexibele instelling komen dan goed van pas. Jij draait je hand er niet voor om, om alsnog iets anders te plannen als het niet loopt zoals voorzien.  

Heb je een opdracht ver van huis? Neem een gevulde koelbox en thermoskan mee. Vaak krijg je koffie bij de klant maar soms ben je in een leeg huis aan het werk.  

Laatste controle voor vertrek; staat alles in de bus en is je navigatie ingesteld? Dan is het tijd om op pad te gaan. (de meesten vertrekken rond 6:30/7:00 om de files voor te zijn en/of om uiterlijk rond 8:00 bij de klant te zijn).

Op locatie bij de klant/opdrachtgever

Aangekomen op de locatie leg je de opdrachtgever uit wat je die dag gaat doen en dan kan de voorbereiding van de installatie beginnen. Vanuit de opleiding en meeloopdagen met ervaren collega- franchisenemers heb jij de kennis en praktijkervaring opgedaan dus weet je precies hoe je zo geordend en efficiënt mogelijk moet werken. Binnen een halve dag tot enkele dagen, afhankelijk van de opdracht/het aantal ruimtes dat je gaat installeren, heb jij de klus geklaard! Ondertussen krijg je telefoon van klanten. Je zorgt dat je voicemail goed ingesproken is zodat ze kunnen inspreken en jij ze binnen 24u terug belt, indien ze ongelegen mochten bellen. Want ben je bijv. aan het egaliseren moet je door gaan en kun je geen telefoon opnemen.

Na een werkdag op locatie

In de namiddag of ’s avonds maak en verstuur je de factuur van het werk van de afgelopen dag en bekijk je je mailbox. Je beantwoordt vragen van klanten en print de offerteaanvragen uit. Ook de informatieaanvragen check je zorgvuldig want dit aanvraagformulier wordt soms ook gebruikt om vragen te stellen of zelfs een offerte op te vragen. Als je alles hebt doorgelezen, ga je actief je potentiële klanten bellen. Je hebt een goed verkoopverhaal en weet de vragen van de offerteaanvragers te beantwoorden, ook vraag je naar hun wensen zodat je de offerte er goed op kunt afstemmen. Dankzij dit gesprek weet je hoe serieus of urgent een aanvraag is en kun je je prioriteiten stellen bij je werkzaamheden. De offertes bereken je in het rekenprogramma en maak je vervolgens via het CRM-systeem van Speedheat waarin je ook de factuur maakt. 

Zorgen voor een goed gevulde orderportefeuille

Dit is een dag van een franchisenemer met een goed gevulde orderportefeuille. Als je start als franchisenemer heb je weinig tot geen opdrachten en omzet dus er is veel te doen om daar voor te zorgen. Structuur in je werkdag is hierin van belang. Er zijn verschilleden manieren on je portefeuille te vullen.

  • Informatie aanvragen en offerte aanvragen consequent binnen 1-2 dagen nabellen.
  • Bekijken met welke bedrijven jij in jou regio in elk geval wilt gaan samenwerken, probeer daar een afspraak mee te maken of ga gewoon langs.
  • Een lijst maken van de bedrijven waarmee je wilt samenwerken want daar gaan stuur je met Speedheat een mailing naar toe en jij gaat ze vervolgens nabellen.
  • Een lijst maken van familie, vrienden en (ex) collega’s want die gaan worden op de hoogte gebracht dat je ondernemer wordt bij Speedheat dus ook die worden aangeschreven. Hoe meer mensen weten dat je zelfstandig ondernemer geworden bent en wat je gaat doen hoe meer er over je gepraat wordt, hoe meer kans je hebt dat mensen je gaan contacteren voor vloerverwarming; om een paar voorbeelden te noemen.

Ook moet je jezelf de softwaresystemen en het rekenprogramma nog helemaal eigen maken en alle ins- en outs van Speedheat nog beter leren kennen dus daar gaat ook tijd in zitten. En natuurlijk is er de commerciële training zie je veel nieuwe inzichten gaat geven. Verder verdient marketing en reclame veel aandacht en uiteraard social media. En zo is er veel nieuws dat in de eerste maanden ‘op jou af komt’. Veel? Ja! Een uitdaging? Zeker!

Voorraad controle

In het weekend of op maandag controleer je je voorraad en zorg je ervoor dat je een bestelling tijdig doorstuurt naar het hoofdkantoor om ervoor te zorgen dat je alles in voorraad hebt voor de klussen voor de komende periode. Je zorgt ook dat je meer in voorraad hebt dan je in opdracht hebt staan want er kan altijd een ‘spoedje’ tussendoor komen en die opdracht wil je wel kunnen uitvoeren.

Marketing en reclame

De rode draad door al deze werkzaamheden is de reclame en marketing voor jou vestiging. Een ondernemer is hier in zijn/haar hoofd vaak continue mee bezig. Kansen en mogelijkheden kom je onderweg tegen, een tegelzetter op de bouw die je aanspreekt, een reclamebord dat je ziet langs de weg, een woning waarvan je ziet dat ze die aan het verbouwen zijn, kennissen die een nieuwe keuken gaan plaatsen enz.. Hoe zorg je dat mensen bij jou terecht komen als ze een nieuwe vloer gaan aanschaffen, hun keuken gaan verbouwen, een aanbouw plaatsen, een nieuw huis gaan bouwen etc... Oriënteer jezelf op de regionale kranten en clubs, welke zijn interessant om jou bedrijf bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen? Met name in de start-fase is het goed hier onderzoek naar te doen en tijd voor in te plannen. Hulp nodig? Je kunt altijd terecht bij Speeheat!

Administratie en boekhouding

Voor de administratie plan je een vast dagdeel in de week om die bij te werken in het voorgeschreven boekhoudsysteem (Snelstart) zodat Speeheat je altijd kan helpen als je vragen hebt. Inkoopfacturen dienen ingeboekt worden en de bank dient bijgewerkt te worden; alle bij- en afschrijvingen geboekt. Elk kwartaal dient immers de BTW aangifte gedaan te worden en dan moet alles goed bijgewerkt en ingeboekt zijn. Ook hier geldt, hulp nodig? Je kunt altijd terecht bij Speeheat!

Geïnspireerd geraakt door deze formule? Bekijk hier de formulepresentatie van Speedheat óf vraag hier direct meer informatie aan bij Speedheat.