Verslag eerste Internationale Retail en Franchise Event

Op dinsdag 15 mei vond het eerste Internationale Retail en Franchise (IRF) Event plaats in het Car Jeans Stadion in Den Haag. Doelgroep van de bijeenkomst waren retail- en franchiseketens, leveranciers en adviseurs uit binnen- en buitenland. Het Event is een initiatief van Valegis Advocaten.

De dag werd geopend door Carolien Brederije (Partner Valegis). Aansluitend heette Henrik-Jan Rinner (CFO van ADO Den Haag) de bezoekers van harte welkom in ‘zijn’ stadion. Tim van der Maas (Founder IRF/Partner Valegis) zette daarna uiteen hoe het IRF Event tot stand is gekomen en benadrukte dat de bijeenkomst was bedoeld om van elkaar te leren, met name in internationaal verband. Zijn intentie is om dit IRF Event in het najaar een vervolg te geven met een tweede bijeenkomst. 

Niels Roos (Microsoft) presenteerde de bezoekers op een verhaal over de mogelijkheden ‘hyper personalized retailer’ met aandacht voor artificial intelligence. Na de pauze stond Tweede Kamer-lid Martin Wörsdörfer (VVD) op het programma. Hij gaf aan welke regelgeving verbeterd zou kunnen worden zodat retail- en franchiseondernemingen beter kunnen draaien.

De middag werd afgesloten met een quiz en een afsluitend woordje van Mattijs Manders (CEO ADO Den Haag) waarna de netwerkborrel kon aanvangen.