Eén team, één doel

Vorige maand kleurde het stadion in Lyon vol blije oranje gezichten. Met 1-0 won het vrouwenteam van het sterke Zweden. Ze voetbalde als een team met maar één doel: het behalen van de finale. Een perfect voorbeeld van hoe een team met doorzettingsvermogen, de juiste opstelling en goede coaching een doel behaalt.

De sleutel tot succes ligt hem dus in de samenstelling van de juiste mensen, concrete doelen opstellen en de juiste sturing geven. Het team moet als geheel het resultaat behalen. Zo hebben de Leeuwinnen niks laten afhangen van alleen Lieke Martens. Wij geven je vijf gouden tips zodat jouw team straks ook de finale haalt!

Tip 1: Kies één belangrijk doel om te behalen
Vraag aan iedereen binnen je team wat het belangrijkste doel is, dan zal je verschillende antwoorden krijgen. Zorg ervoor dat het team met alle neuzen dezelfde kant op staat. Het concreet maken van de belangrijkste doelstelling is dus essentieel. 

Tip 2: Formuleer ‘output’
Vaak zijn doelen te abstract. Stel dat je met het team de klanttevredenheid wil verbeteren. Hoe definieer je dan het doel? Door concreet resultaten te benoemen kun je het doel door vertalen naar dagelijkse werkzaamheden. Als leidinggevende heb je de rol om hier sturing aan te geven. Vergelijk het met de bondscoach van Nederland. Zij stelt een concreet plan van aanpak op om de finale te behalen en te winnen. De speelster weten precies wat er van hun verwacht wordt in de wedstrijd.

Tip 3: Get things done
Nu de doelen bekend zijn is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Plan welke werkzaamheden je de komende tijd gaat doen om het einddoel te behalen. Vermijd zoveel mogelijk activiteiten die niet bijdragen aan de ‘grande finale’. Kom je als team een barrière tegen? Los dit dan zo snel mogelijk op. Dit vraagt van het team een resultaat- en oplossingsgerichte werkhouding. Niet iedereen vindt dit gemakkelijk. Ondersteun elkaar door advies te geven en elkaar aan te spreken bij het niet nakomen van afspraken. Natuurlijk hoef je niet te schreeuwen zoals een keepster naar haar verdedigers schreeuwt. Maar maak wel duidelijk dat afspraken niet nakomen niet bijdraagt aan het halen van het einddoel. 

Tip 4: Hak knopen door
Vaak zijn we geneigd een middenweg te vinden tijdens de besluitvorming. Dit kost tijd en levert niet altijd de beste oplossing. Hak de knoop door, zelfs wanneer niet iedereen het er mee eens is. Een bondscoach maakt ook de besluiten over de opstelling. Het kan zijn dat een speelster op de bank zit. Is ze het daar mee eens? Waarschijnlijk niet. Is het team daar mee eens? Misschien ook niet. Een bondscoach heeft wel de knoop door gehakt. Dit moet je als team voor lief nemen.  

Tip 5: Beoordeel teamdoelstellingen
Tot slot worden teamleden door hun leidinggevenden vaak beoordeeld op individueel niveau. Wat de bijdrage is aan het groter geheel wordt vaak niet meegenomen. Hiermee stimuleer je dat mensen zich gaan richten op eigen belangen in plaats van het teambelang. Wat zou een team zijn zonder de juiste passes? Beoordeel daarom iedereen op het behalen van teamdoelstellingen én hun individuele bijdrage. Zo zullen teamleden elkaar feedback geven, elkaars kwaliteiten benutten en de samenwerking opzoeken. Eén team, één taak. 
 

Bekijk ook