Subway opent 200e vestiging in Nederland

SUBWAY® Restaurants heeft haar 200e vestiging in Nederland geopend. Country Director Joost Labadie: “Wij zijn hier nog lang niet uitgegroeid.”

In het jaar 2000 werd het eerste Subway-restaurant van Nederland geopend. Sindsdien is het aantal vestigingen en activiteiten (drive-through locaties, bezorging) flink gegroeid. “In 2017 zijn er 17 Subway restaurants bij gekomen en voor 2018 verwacht ik nog veel meer groei”, aldus Joost Labadie, Country Director Netherlands, Nordics & Russia bij Subway.

“Met name voor de lunch weten mensen de weg naar de Subway-vestigingen goed te vinden. Onze bekendheid is sterk toegenomen. Dit heeft ermee te maken dat wij ook veel vestigingen openen op non-traditionele locaties, dus niet alleen in de winkelstraten. Denk bijvoorbeeld aan Subway-restaurants in bouwmarkten, tankstations en op campussen.” Op de vraag waar hij de meeste groei verwacht, antwoordt Labadie: “Non-traditioneel groeien we stevig door, met name bij tankstations, maar ook qua traditionele locaties staat er aardig wat op stapel.”

Ondersteuning voor franchisenemers 

“Een van de belangrijkste redenen voor het succes van de Subway-formule is het ondersteunende netwerk voor franchisenemers. Regionale Development Agents en specialisten ondersteunen en begeleiden franchisenemers met de selectie van locaties, bouw, hands-on training, inkoop, reclame, plaatselijk commercieel beleid en nog veel meer. Als franchisenemer ga je zelf aan de slag, maar je kunt terugvallen op de kennis van ruim 25.000 mede-ondernemers over de hele wereld. Niemand hoeft zelf het wiel uit te vinden”, aldus Labadie.

Bekijk ook