Straetus accepteert betalingen in Bitcoin

Klanten en debiteuren van Straetus kunnen sinds afgelopen dinsdag ook betalen met Bitcoins. Daarmee wordt Straetus het eerste incassobureau die Bitcoin betalingen aanneemt. Bitcoin is een volledig digitale valuta. Via verschillende online wisseldiensten kunnen euro’s en andere valuta’s worden omgezet in de digitale munt.

“Betalen met Bitcoins is een gemakkelijke, veilige en private manier om een betaling aan ons te versturen, zonder tussenpersonen of banken. Bitcoin is een internet valuta die gebruik maakt van beveiligde codes om te garanderen dat ze niet kunnen worden gemanipuleerd zoals banken harde valuta manipuleren. Het heeft geleid tot een vrije en gedecentraliseerde valuta die voor iedereen, met toegang tot internet, beschikbaar is”, vertelt Crijn Janssen, algemeen directeur van Straetus.

“Er kleven vele voordelen aan het gebruik van Bitcoin over traditionele betalingsmethoden. Het gebruik van Bitcoin maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker en veiliger om geld te versturen over het internet, omdat er geen derden bij betrokken zijn die hun eigen kosten doorberekenen. Het zo gemakkelijk mogelijk maken om te betalen, dat is ons doel. Zodoende past dit volledig in onze filosofie met betrekking tot innovatie’’, aldus Crijn Janssen.