Specsavers opent komende 2 jaar 25 winkels

Specsavers houdt vast aan haar doelstelling om in 3 jaar tijd zeker 30 nieuwe winkels in Nederland te openen. In 2016 opende het van origine Britse familiebedrijf 7 winkels. In de periode 2017/2018 volgen nog 25 nieuwe fysieke winkels op A1-locaties. Ook hier zal het accent komen te liggen op gecombineerde oog- en hoorzorg. In totaal heeft Specsavers nu 124 winkels in middelgrote en grote Nederlandse gemeenten. Binnenkort opent de 125e winkel.

Op dit moment komt één op de vier in Nederland verkochte brillen bij Specsavers vandaan. Voor hoortoestellen geldt dat één op de vijf toestellen in Nederland wordt verkocht door Specsavers. Vooruitlopend op de jaarcijfers die het Britse bedrijf eind juni publiceert (door een fiscaal jaar dat start en eindigt op 1 maart), verwacht topman Remko Berkel dat na de beste decembermaand ooit, de omzetgroei voor optiek nog hoger uitvalt dan het jaar daarvoor. Zoals voorspeld verwacht de franchiseformule voor hoorzorg, ondanks een hoger verkoopvolume, een lagere omzet als gevolg van de prijsdaling van hoortoestellen. 

Berkel maakt zich zorgen om de wildgroei van winkels die alleen brillen verkopen, maar geen oogzorg leveren. “Omdat we opereren op het snijvlak van gezondheidszorg en retail, zou de overheid de kwaliteit van de oogzorg moeten willen reguleren. Ik ga mij er binnen onze brancheorganisatie NUVO ook in 2017 hard voor maken. Nu is het zo dat bij meer dan een op de drie van alle optiekwinkels in Nederland geen gediplomeerde opticien rondloopt. Daar is onze oogzorg en uiteindelijk de consument in Nederland allerminst bij gebaat.”

Bekijk ook