Specsavers doneert 160.000 euro aan Leger des Heils

Tien jaar geleden riep oog- en hoorzorgketen Specsavers ‘Stichting Specsavers Steunt’ in het leven, een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft. Vanaf 2020 steunen alle Specsavers-winkels de ruim 100 buurtlocaties van het Leger des Heils.

“Door de coronapandemie is de behoefte aan contact en directe hulp enorm. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze donatie van Specsavers. Met dit mooie bedrag kunnen wij blijven werken aan plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Wekelijks komen er zo’n 15.000 mensen naar onze buurthuiskamers. Mensen trekken samen op, ontmoeten elkaar en zien om naar elkaar. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit te voorkomen. Deze donatie helpt daar enorm bij,” aldus programmadirecteur Geloven in de Buurt, Richard de Vree.
 
Remko Berkel, directeur Specsavers Nederland vult aan: “Zowel het Leger des Heils als Specsavers hebben een heel lokaal karakter. We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom is het fantastisch dat we in dit bijzondere jaar een financiële bijdrage hebben kunnen leveren. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens een bezoek aan de buurthuiskamer in Utrecht Overvecht heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe waardevol het werk van het Leger des Heils en de talloze vrijwilligers is.” Ook in 2021 sparen alle Specsavers-winkels nog voor de buurthuiskamers.

Over Specsavers

Specsavers is een snel groeiende retailketen die 141 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2019/2020 een omzet van € 156 miljoen.
 
Specsavers wil de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken. Alle opticiens en optometristen die werkzaam zijn bij Specsavers hebben een externe optiekopleiding afgerond. Tevens zijn alle audiciens StAr (Stichting Audicienregister) geregistreerd, waarmee kwaliteit van dienstverlening en bedrijfsinrichting is gewaarborgd.
 
Een niet aflatende focus op innovatie maakt dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie. Via Stichting Specsavers Steunt toont de organisatie haar betrokkenheid bij de samenleving, voornamelijk door het ondersteunen van goede doelen met een lokaal karakter.