Spare Ribs Express voorziet op termijn 80 locaties in Nederland

Op dit moment heeft Spare Rib Express 52 bezorgrestaurants. “Dit betekent dat wij als formule nog steeds marktleider zijn in het gespecialiseerde vlees-, kip– en vissegment”, aldus commercieel manager David Pinedo.
 
“In ons recent opgestelde ‘witte-vlekkenplan’ definiëren wij nog minimaal 26 gebieden van circa 100.000 inwoners. Binnen deze gebieden zijn er diverse formuleconcepten toepasbaar. In één gebied kan er ruimte zijn voor zowel een ‘Spare Rib Express Takeout & Delivery locatie’ als voor een ‘To Go locatie’. Uiteraard is dit afhankelijk van het gebied zelf. Hiernaast faciliteren wij ook een lunch- en cateringconcept dat in een later stadium geïmplementeerd kan worden. De verschillende formuleconcepten en uitbreidingsmogelijkheden binnen de formule bieden perspectief en extra groeimogelijkheden op de langere termijn”, legt Pinedo uit.

Omzetgarantie

“Gezien de uitbreidingsplannen, zijn wij op zoek naar nieuwe franchisenemers. Wij proberen hen onder andere door middel van een omzetgarantie meer zekerheid te bieden. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat een franchisenemer pas succesvol is als deze goed in zijn levensonderhoud kan voorzien. De belangrijkste reclame voor ons concept moet uiteindelijk komen van tevreden franchisenemers”, aldus Pinedo.
 
Er staan dit jaar nog diverse nieuwe locaties gepland, waaronder in Oosterhout, Oisterwijk en Oud-Beijerland. 

Bekijk ook