Spare Rib Express klaar voor groei in Duitsland

Met inmiddels 57 bestaande filialen in Nederland (+ nog 5 in de planning) en een zeer goed draaiend bezorgrestaurant in Nürnberg, Duitsland, is Spare Rib Express klaar voor groei bij onze oosterburen.

In Nürnberg is Spare Rib Express al jaren een begrip; de vele vaste klanten zijn dol op de heerlijk gemarineerde Spare Ribs, Angus Beef burgers en kip- en visgerechten. Voorafgaand aan de opening in Nürnberg zijn er veel voorbereidingen getroffen. “Spare Rib Express is een Nederlandse franchiseformule – en we wilden geen Nederlands concept introduceren op de Duitse markt. In samenwerking met een Duits marketingbureau zijn we erin geslaagd de foodformule ook in Duitsland succesvol te maken”, aldus David Pinedo, Commercieel Manager Spare Rib Express.

In 2018 steeg de omzet van Spare Rib Express Nürnberg met +48% en ook dit jaar noteert het bezorgrestaurant al een omzetstijging van +28% tot april 2019. “Ik ben blij dat we zo succesvol zijn in Nürnberg. Reden genoeg voor ons om het concept op andere locaties in Duitsland te vestigen”, aldus David. 

In samenwerking met het Duitse marketingbureau is Spare Rib Express nu actief aan het werven voor franchisenemers in Noordrijn-Westfalen met als focuslocaties Düsseldorf, Dortmund, Duisburg, Essen en Münster. “We kozen bewust voor Nürnberg als pilotlocatie, omdat we de ideale kandidaat voor deze regio hadden gevonden. Noordrijn-Westfalen heeft nu de voorkeur, met name vanuit logistiek oogpunt voor bevoorrading vanuit onze eigen groothandel Robex.