Rijscholen leiden Bezorgberen op

Om te voorzien in de grote vraag naar scooterkoeriers, zijn De Beren bezorgrestaurants een samenwerking gestart met lokale rijscholen. Met deze samenwerking investeren beide partijen in een manier om het bromfietsrijbewijs aantrekkelijker te maken en borgen zij de rijvaardigheid en veiligheid van de koeriers.  

Sinds de invoering van het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs en de mogelijkheid tot het halen van een autorijbewijs vanaf het 17e levensjaar, is de populariteit van het bromfietsrijbewijs wat gedaald. Madelein van den Bulk van Verkeersschool Van Buuren in Pijnacker vertelt: “Wij stimuleren jongeren om te beginnen met het bromfietsrijbewijs omdat het ze een goede basis meegeeft voor veilige deelname aan het verkeer. De ervaring die ze op deze manier opdoen werkt ook in hun voordeel als ze vervolgens doorgaan met autorijlessen.” Tijdens deze actie kunnen nieuwe en bestaande medewerkers van de betreffende bezorgrestaurants een bromfietsrijbewijs (AM) halen met 65% korting. De samenwerking tussen de rijscholen en De Beren is een win-winsituatie voor beide partijen.

E-bike

Hoewel bezorgers van de Beren bezorgrestaurants de warme maaltijden steeds vaker per elektrische fiets bij de mensen thuis brengen, is de vraag naar scooterkoeriers nog altijd groot. 

Harrit Boonstra, marketing manager bij De Beren bezorgrestaurants, vertelt: “De elektrische fiets is absoluut een bezorgmiddel van de toekomst. Maar ook de ontwikkeling van de e-scooter staat niet stil, deze zijn we uitvoerig aan het testen. We doen ons uiterste best om alle bestellingen binnen het bezorggebied snel, compleet en warm af te leveren. En omdat de e-bike dit niet voor het gehele bezorggebied redt, zijn we nog steeds hard op zoek naar een groot aantal scooterkoeriers. Daar sluit deze samenwerking perfect bij aan.”