Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over

Werkgeverspartner Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over. Ja! HRM Specialisten is gespecialiseerd in de bemiddeling van HR-professionals, zowel voor vaste posities als tijdelijke inzet. De overname betekent een aanzienlijke groeiversnelling voor de HR-dienstverlening van Please, waarmee het zijn positie op de HR markt verder verstevigt.

Ja! HRM Specialisten, opgericht in 2007 en gevestigd in Zwolle, versterkt bedrijven op HR-gebied en is naast detachering ook actief in werving & selectie en executive search van (interim) HR professionals. Het bedrijf beschikt over jarenlange ervaring en expertise op HR-vlak en detacheert een groot aantal HR-professionals in verschillende branches. Please ondersteunt MKB-ondernemers onder andere op het gebied van salarisadministratie en het inzetten van uitzendkrachten, payrollmedewerkers, expats en zzp’ers. Sinds december biedt het Brabantse bedrijf via Please HR Professionals ook detachering van HR-experts aan. De activiteiten van Ja! HRM Specialisten zijn daarmee een goede aanvulling op de huidige dienstverlening van Please en bovendien leidt de overname tot een forse groei van de detacheringstak.

Verdere groei realiseren

Volgens Mark Mollen, Financieel Directeur Please, is de overname een volgende stap naar een full service HR-dienstverlening voor werkgevers én vullen beide ondernemingen elkaar goed aan: “Ja! HRM Specialisten heeft een groot, actueel en kwalitatief netwerk van gekwalificeerde HR-professionals waar wij nu gebruik van kunnen maken. Tegelijkertijd sluiten zij zich aan bij een grote organisatie als de onze, waardoor zij vooral op administratief vlak een professionaliseringsslag kunnen maken. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun corebusiness en deze nog verder laten groeien. Ook kunnen zij bij bestaande klanten tijdens projecten gebruik maken van onze dienstverlening, zoals salarisadministratie of ons digitaal platform Aybler.”

Voorlopig houdt Ja! HRM Specialisten dezelfde naam, het eigen kantoor en al haar medewerkers. Directeur Jan van den Brink blijft de komende periode nog operationeel betrokken om verdere groei te realiseren en het bedrijf onafhankelijk te maken van zijn persoonlijke inzet. “Het was voor mij snel duidelijk dat Please de juiste overnamepartij was. Onze bedrijfsculturen sluiten goed bij elkaar aan. Daarnaast doen wij meer dan alleen platte bemiddeling, we zitten steeds vaker bij klanten aan tafel om mee te denken over strategische HR-vraagstukken en hoe HR organisaties kan versterken. Ik was op zoek naar een partij die ons daarin nog verder kan brengen. Bovendien blijft Please alle ruimte geven aan ons interne team van consultants, aangezien zij onze huidige koers volledig onderschrijven,” aldus Van den Brink.

Grootste werkgeverspartner van Nederland

Ja! HRM Specialisten is een snelgroeiend bedrijf, de HR-bemiddelaar groeit jaarlijks met 20 tot 30 procent. Door de overname groeit de omzet van Please met ongeveer 10%. Gezien de ambitie van Please om in 2025 de grootste werkgeverspartner van Nederland te zijn, past de overname naadloos in de groeistrategie van het bedrijf. Mollen: “De diensten van Ja! HRM Specialisten sluiten goed aan bij onze propositie en bij onze rol als partner voor ondernemers. We zijn hard op weg een multidisciplinaire werkgeverspartner te worden die ondernemers ondersteunt op alle mogelijke vlakken op het gebied van HR. Tegelijkertijd blijven we kijken naar meer overnamemogelijkheden om verdere groei te realiseren.”

Mark Mollen
Mark Mollen, Financieel Directeur Please
Jan van den Brink
Jan van den Brink, directeur Ja! HRM Specialisten