Nieuwe franchisenemer voor HouseHunting

Henny Boers is onlangs franchisenemer geworden voor HouseHunting in Krimpenerwaard / Capelle aan den IJssel. “Na mijn jarenlange ervaring in de makelaardij heb ik besloten om vanuit huis een eigen kantoor te openen. Het contact dat ik een aantal maanden geleden heb gelegd met HouseHunting heeft mij doen besluiten om mij aan te sluiten bij deze franchiseorganisatie die groeiende is in de markt en mij de ondersteuning en feedback kan geven bij het opstarten van mijn onderneming”, vertelt Henny.

“De regio Krimpenerwaard/Capelle is voor mij bekend terrein, ik ben daar opgegroeid en ik ben ook werkzaam geweest binnen de makelaardij in dit gebied. De belangrijkste diensten waar ik mij op ga richten zijn: verkoopbemiddeling, aankoopbegeleiding en verhuur”, aldus Henny.

Over HouseHunting

HouseHunting is actief op het gebied van verhuurbemiddeling en van aan- en verkoop. De franchiseformule is actief in 15 regio’s. “HouseHunting is in 2005 begonnen en het concept is in 2009 voor franchise beschikbaar gesteld”, zegt bedenker en franchisegever Frank Reede. Hij zag landelijk kansen. “De ondersteuning richting verhuurders en huurders is vaak minimaal, terwijl er in de markt heel veel behoefte is aan goede begeleiding, advies en service. De dienstverlening van HouseHunting is erop gericht om beide partijen te ontzorgen”, aldus Reede.

Het is volgens Reede belangrijk om als franchisenemer de lokale markt te kennen: “Het vinden van huurwoningen kost tegenwoordig veel energie, vanwege de grote vraag. Met kennis van de regio en de juiste ondersteuning van de franchiseorganisatie bij met name de acquisitie van het woningaanbod bereiken onze ondernemers echter veel.” Zo zijn de franchisenemers de afgelopen periode dikwijls betrokken geweest bij kantoortransformaties. “Projectontwikkelaars realiseren in zo’n geval in leegstaande kantoorpanden tal van appartementen en studio’s. Een mooie markt voor ons, het gaat vaak om grote aantallen”, vertelt Reede.