Nederlandse McFlurry voor het eerst te koop in Amerika

De Nederlandse McFlurry Stroopwafel is binnenkort verkrijgbaar bij McDonald’s in de Verenigde Staten. Het betreft een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten. De McFlurry Stroopwafel is vanaf begin juni tijdelijk beschikbaar in ruim 14.000 Amerikaanse McDonald’s restaurants. Deze McFlurry variant is 10 jaar geleden bedacht door de Haarlemse franchisenemer Robert de Gruyter.

5 Populaire producten

In de Amerikaanse McDonald’s restaurants worden deze zomer tijdelijk 5 populaire producten uit andere landen geïntroduceerd, waaronder de Nederlandse McFlurry Stroopwafel. Eunice Koekkoek, manager corporate communicatie McDonald’s Nederland, reageert: “Deze variant werd in 2009 voor het eerst geïntroduceerd op de Nederlandse menukaart en werd meteen een favoriet onder onze gasten. We zijn dan ook ontzettend trots dat binnenkort heel Amerika kan smullen van deze klassieker uit de Nederlandse keuken.”

Bedacht door franchisenemer

De Haarlemse franchisenemer Robert de Gruyter is de bedenker van de McFlurry Stroopwafel: “Vóór mijn tijd bij McDonald’s werkte ik met ijsproducten. Toen McDonald’s de McFlurry bedacht, werd ik gelijk enthousiast over de mogelijkheden en ben ik thuis aan de keukentafel gaan experimenteren met verschillende koeken. Na diverse recepturen geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij de stroopwafel en dat bleek een perfecte combinatie. Ik vind het prachtig dat nu ook de McFlurry-fans in Amerika kunnen genieten van de Stroopwafelvariant.”

Bekijk ook