“Mijn ondernemersgeest kan maximaal floreren!”

Afgelopen juni is de 29-jarige Amando Kuiper gestart als franchisenemer bij HouseHunting. Vanuit zijn kantoor aan de Boerhavelaan in Bussum is Amando actief als (verhuur)makelaar in ‘t Gooi. De hoogste tijd voor Franchise+ om het afgelopen half jaar met Amando te evalueren!

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan? 

“Ik ben werkzaam geweest in de accountancy en financiële dienstverlening. Ik heb mij onder andere beziggehouden met de waardering vastgoedportefeuilles (tbv opstellen jaarrekening). Daarnaast  heb ik gewerkt als hypotheekspecialist en accountmanager. Ik heb een Bachelor Economie opleiding, Master Accounting & Control en diverse WFT-opleidingen gevolgd.  Recent heb ik ook een verhuurmakelaars opleiding genoten. Qua opleiding en werk, heb ik dus veel ervaring opgedaan waar ik nu in de dagelijkse praktijk de vruchten van pluk! Zijdelings heb ik in het verleden kennis gemaakt met de dynamische vastgoedwereld, met name tijdens mijn werkzame periode als hypotheekspecialist. De praktijk is echter weer heel anders. De diversiteit van het ondernemerschap, het contact met  allerlei typen woningzoekenden, verhuurders en de samenwerking met ondernemers in regio, maakt het franchisenemerschap bij HouseHunting heel afwisselend. Ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt!”

Waarom heb je gekozen voor HouseHunting? 

“Bij mijn zoektocht naar ondernemerschap ben ik via Facebook met HouseHunting in aanraking gekomen. Ik heb ook contact gehad met diverse andere formules, vergelijken is altijd goed, maar ik had meteen een ‘klik’ met HouseHunting. De formule heeft scherpe instapvoorwaarden voor haar ondernemers  en biedt goede ondersteuning op allerlei fronten. HouseHunting biedt ondernemers echter ook een grote mate van vrijheid onder de (soft) franchiseformule. Zo kan mijn ondernemersgeest maximaal floreren!”

Hoe is de voorbereiding van de opening van de vestiging verlopen? 

“Voorafgaand aan de opening heb ik het HouseHunting opleiding- en trainingsprogramma doorlopen. Ik heb meegelopen in diverse vestigingen om praktijkervaring op te doen, daarnaast  heb ik een inhoudelijke opleiding gehad. Verder ben ik begeleid bij de aanpak van administratie, acquisitie, sales en marketing.”

Wat zijn jouw ervaringen als HouseHunting franchisenemer tot nu toe?

“Erg goed! Vanaf het eerste moment werk ik zeer fijn samen met de franchisegever, Frank Reede. Ik kan altijd terugvallen op zijn kennis en ervaring en die van mijn collega-franchisenemers. Goede ondersteuning van hen krijgen bij diverse vraagstukken, het kunnen sparren over ontwikkelingen binnen de branche en in de franchisewereld en hierin gezamenlijk optrekken, bevalt mij meer dan goed. Dagelijks word je als HouseHunting ondernemer ondersteund op het gebied van praktijk casussen die je als HouseHunting makelaar tegen komt. Denk aan ondersteuning bij contractuele vraagstukken, het bestellen van promotie materiaal, adverteren via Facebook en sparren over ondernemerskeuzes.”

Wat vind je leuk aan je huidige werkzaamheden? 

“Het verhuren van vastgoed heeft de snelheid en dynamiek die mij aanspreekt en is vrijwel precies gebleken zoals verwacht. Ik ben (nog) geen zaken tegengekomen die mij tegenvallen of moeilijker zijn dan verwacht.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

“Op korte termijn heb ik als doel het  verder ‘op de kaart’ zetten van HouseHunting ’t Gooi. In de regio wil ik mijn netwerk aan actieve partijen en particulieren verder vergoten. Op de (middel) lange termijn heb ik als doel  het opbouwen van langdurige samenwerkingen met lokale en landelijke partners. HouseHunting ‘t Gooi heeft de ambitie  een bussinesspartner te zijn in het beheren van bestaande en nog te ontwikkelen woningen. Wij willen een blijvende positieve impact leveren aan de directe (woon) omgeving! Op dit moment heb ik nog geen personeel in dienst,  maar om de groei voort te zetten zal er in 2018 zeker een collega bij komen!”

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

“Natuurlijk, sluit je aan bij de HouseHunting succesformule!! Nee gekheid! Zorg ervoor dat je als ondernemer een connectie maakt met je omgeving en met mensen / bedrijven voor wie je een toegevoegde waarde bent. Doe dit niet vanachter je bureau, maar maak echt kennis en ga op zoek naar de interessante raakvlakken op zakelijk gebied!"