Lunch van huis wil gaan franchisen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. “Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om te genieten van de lunch”, vertelt Alwin Christianen, oprichter Lunch van huis.

Lunch van huis is opgericht begin dit jaar en verzorgt dagelijks meer dan 200 lunches bij meerdere opdrachtgevers in en rondom Amsterdam. 

Groeiambitie 

“Er is een duidelijke behoefte naar ondernemerschap, ambacht en een vitale, circulaire catering oplossing. Voor bedrijven met of zonder eigen restaurant. Naast Amsterdam wil Lunch van huis uitbreiden naar andere steden en plekken in Nederland via een franchise oplossing. Vanuit meerdere keukens in meerdere steden zullen er uiteindelijk lunches worden bezorgd bij werkend Nederland”, aldus Alwin.

Circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen is voor Lunch van huis belangrijk. “Wij doen er alles aan om de impact zo laag mogelijk te houden en wij werken op zoveel mogelijk manieren duurzaam en circulair. Zo kiezen wij er bewust voor om niet alleen de lunch te bezorgen, maar juist deze daarna weer op te halen. Om vervolgens goed om te gaan met restverwerking en het assortiment op de eindgebruiker af te stemmen”, legt Alwin uit. 

Door het gebruik van de buffetboxen is er geen plastic nodig om de lunches te vervoeren. Daarnaast maakt Lunch van huis gebruik van ‘kneusjes’. Ofwel groenten die wat minder mooi zijn, maar net zo lekker. En delen zij de keuken met lokale ondernemers om op energie te besparen en samen de verspilling te verminderen.

Bekijk ook