Live Escape op het startersplein

Voor ons als Live Escape was deelnemen aan de beurs een compleet nieuwe ervaring. We zagen dit als een mooie kans om onze formule te presenteren aan ondernemers met plannen om ‘iets’ te beginnen zonder focus op een bepaalde richting. Dit omdat we van mening zijn dat Escape Rooms behoorlijk wat voordelen hebben ten opzichte van andere branches. Die voordelen ervaren we zelf immers elke dag.

Als ‘stopper’ hadden we enkele props uit een van onze succesvolle kamers uit Rotterdam meegenomen en dat bleek te werken, de ‘afgezaagde arm’ maakte dat mensen wat langzamer gingen lopen en wekte behoorlijk wat vragen op.

We zijn in gesprek geraakt met zowel investeerders als met geïnteresseerden, maar ook met mensen die invulling zochten voor panden die zij in eigendom hadden. De gesprekken liepen uiteen van vragen over de ‘afgezaagde arm’ tot hele zinvolle vragen over de terugverdientijd van de investeringen, de benodigde oppervlakte, de eisen die we aan een pand stellen en de winstmarges.

 

Beurs Live Escape

 

Zelf zijn we van mening dat we ons sterke punt, namelijk de automatisering waardoor we één gamehost gelijktijdig moeiteloos 4 spellen kunnen laten monitoren (in plaats van de standaard 1-op-1 invulling) goed hebben kunnen overbrengen. Dit geeft zo’n enorm voordeel ten opzichte van andere Escape Rooms dat de meerwaarde van onze franchiseformule voor iedereen die we spraken helder was.

Of de beurs ons iets heeft opgeleverd naast de leuke ervaring en de gesprekken met andere ondernemers moet nog blijken. De mails zijn verzonden en de bel-afspraken aangekondigd, we zijn heel positief.

Namens Live Escape Franchise BV Jesse & John van der Lely

Bekijk ook