Kinderopvang Nanny Nina mag open tijdens de lockdown

Nu de scholen weer dichtgaan, zijn ouders genoodzaakt terug te blikken naar de lockdown in maart dit jaar. Het thuiswerken brengt ze ook nu weer in een lastig parket: verplicht thuisles geven en tegelijkertijd werkgever en collega´s tevreden houden is geen eitje. Tel hierbij de eindejaar deadlines op en de chaos is compleet. Maar wanhoop niet! Er is nog hoop.

Gastouderopvang mag gewoon doorgaan

Mogen gastouders blijven werken? Franchisenemer Lyla Kok van Nanny Nina vertelt: Ja, dat mag! Het lastige aan deze optie is alleen dat er een groot tekort aan geschikte kandidaten is, waardoor je ongeveer tot 2 maanden moet wachten voor jouw match is gevonden. Dat is nu minder snel schakelen. Een gastouder aan huis mag gewoon zijn/haar werk komen doen. Zij vallen binnen de uitzonderingsregel. Logisch ook, want de gastouder komt bij jou in huis om voor de kinderen te zorgen, in plaats van dat je je kinderen naar een opvanglocatie moet brengen. Er is dus sprake van minimaal contactbezoek. Onze gastouders zijn verantwoordelijke mensen en houden zich aan de lockdown-maatregelen. Het spreekt voor zich dat ze bij klachten thuisblijven.”

Lyla Kok: “De avond na de persconferentie zagen we een grote piek in bezoekers op de site, we hebben nog niet echt last van de coronamaatregelen. Volgens de richtlijnen mag je twee personen buiten je huishouden thuis ontvangen, dus daarin blijkt dit een fijne oplossing voor deze tijden. Wij instrueren als bedrijf de oppassers goed en adviseren ouders duidelijke afspraken met de oppas te maken. We merken dat ouders erop durven vertrouwen dat oppas de coronamaatregelen serieus neemt en naleeft, als ze dat met elkaar afspreken. Eigenlijk net zoals afspraken over bedtijd, ophalen van sport en snoep.”

Over Nanny Nina

Jasmijn is samen met haar tweelingzus Lyla oprichter van oppasservice Nanny Nina: “Een gastouder is iemand die een betaalde kinderopvang voor een klein groepje kinderen verzorgd. In ons geval werken de gastouders aan huis. Als ouder kan je ook nog kinderopvangtoeslag ontvangen als je kiest voor een gastouder aan huis. Naast de zorg voor de kinderen, ondersteunen gastouders ook het werk in het huishouden.”

Andere opties voor oppasmogelijkheden zijn:

  • Het buurmeisje. De “reguliere oppas aan huis” mag blijven werken.
  • Familieleden / opa of oma.
    Ook kan er binnen de nieuwe regels nog gebruik worden gemaakt van opa en oma die komen oppassen. Dit wordt afgeraden omdat vanwege leeftijd opa en oma vaak binnen de risicogroep vallen.