De impact van blockchain op de retail

39% Van de retailers geeft aan binnen 3 jaar blockchain te gaan gebruiken en verder verwachten retailers dat je met blockchain sneller kunt betalen (77%) en papierwerk sneller kunt afhandelen (58%). Dit zijn enkele bevindingen uit het rapport ‘De impact van blockchain op de retail’ van ABN AMRO. 

Wat is een blockchain?

De blockchain is een gedecentraliseerd openbaar digitaal grootboek, waarbij alle transacties in een peer-to-peernetwerk worden vastgelegd. “Wat het internet deed voor informatie, zal de blockchain doen voor transacties”, zei Ginni Rometty, CEO IBM. 

Welke impact kan de blockchain op een keten hebben? Wat zijn de voordelen van blockchain? Heeft iedereen toegang tot de blockchain? Wat verwachten Nederlandse retailers van blockchain? Wat zijn de hindernissen en risico’s van blokchain? Wat kan de retail nu al met blockchain? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in het rapport. Verder wordt in de bijlage een aantal FAQ’s beantwoord die de bitcoin kort beschrijven. Zo kan men het fenomeen en de relatie met blockchain beter plaatsen.

ABN AMRO heeft jarenlange ervaring met franchise, een gespecialiseerd kenniscentrum voor franchiseformules in Nederland. Zij leveren maatwerk voor financiering en verzekering van uw formule.