Horeca Crowdfunding haalt binnen 1 uur ½ miljoen euro op voor René Bogaart

Horeca Crowdfunding Nederland heeft binnen 1 uur een half miljoen euro gefinancierd voor Pavarotti Leiden van de Haagse horecamagnaat René Bogaart. “Dit is het grootste crowdfunding bedrag tot nu toe. En dit is nog maar het eerste deel voor de Pavarotti-keten”, vertelt een woordvoerder namens Horeca Crowdfunding Nederland.

In 2016 is de eerste Pavarotti vestiging in Zoetermeer (Stadshart) geopend en vanaf de start tot op de dag van vandaag succesvol. Vanuit dit succes is de groeistrategie verder ontwikkeld. Doelstelling is om in Q2 2020 een 4-tal Pavarotti restaurants operationeel te hebben. Eind 2018 is een tweede vestiging geopend in Delft. In juli 2019 is het de bedoeling om Pavarotti Leiden te openen, waarvoor de financiering benodigd was. In het 1e kwartaal 2020 wordt de nieuwbouw voor Pavarotti Kijkduin opgeleverd.

René Bogaart is een horecaondernemer met een trackrecord. René heeft een aantal goedlopende horecabedrijven (dag- en avondzaken) in Leidschendam en Zoetermeer, dit zijn onder andere Volle Maan, Gina, Clooney, Pavarotti Zoetermeer, Pavarotti Delft, Pavarotti Dolce Ice Cream Experience Leidsenhage. 

Keimpe Tuinenga, Managing Partner Horeca Crowdfunding, vertelt over de financiering: “Deze financiering is wederom het bewijs dat onze aanpak werkt. We ontvangen veel aanvragen, zo’n 300 per jaar, die stuk voor stuk getoetst worden. Het ingediende ondernemingsplan, inclusief financiële prognoses, wordt beoordeeld door doorgewinterde experts die zowel operationeel als financieel zeer veel ervaring in de horeca hebben. Deze ervaring is cruciaal voor een beoordeling van een financieringsaanvraag. Daarnaast is persoonlijk contact met ondernemers en investeerders belangrijk voor een succesvolle funding.”

Horeca Crowdfunding is het enige platform in Nederland dat zich enkel en alleen richt op het crowdfunden van horecaondernemingen. Andere horecaformules die deze vorm van financieren al eerder hebben gebruikt, zijn onder andere La Cubanita, Proeflokaal Bregje, Dudok, WokToGo en 2-sterren restaurant Tribeca. 

Op de foto vlnr: René Bogaart en Keimpe Tuinenga 
 

Horeca Crowdfunding Nederland

Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfunding platform dat zich uitsluitend richt op de financiering van horecabedrijven. Via dit platform lenen investeerders geld uit aan gepassioneerde horecaondernemers, in ruil voor rendement.