Hoe ziet de grootste internationale franchisebeurs eruit?

Van 25 t/m 28 maart 2018 vindt de 37e beurseditie van de Franchise Expo Paris plaats in het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. Georganiseerd door de Franse Franchise Federatie en Reed Expositions France, verwelkomt de grootste internationale franchisebeurs van Europa ruim 35.000 investeerders, bedrijfsontwikkelaars en retailers die in Parijs ongeveer 460 Franse en internationale franchiseformules voor 90 activiteitensectoren ontmoeten.

“Franchising trekt ieder jaar meer aan dankzij de vele voordelen van dit concept, waarbij het mogelijk is om ondernemer te worden onder begeleiding van een gevestigd merk. De laatste cijfers onderstrepen deze trend: van de Fransen die een eigen bedrijf willen starten, overweegt 44%  om dit te doen via een franchiseformule”, vertelt Chantal Zimmer, algemeen manager van de Franse Franchise Federatie.

Tijdens de Franchise Expo Paris zijn 20% van de exposanten van 25 verschillende nationaliteiten aanwezig, vanuit bijvoorbeeld: Nederland, Peru, Servië, de U.S.A., Italië en Spanje. 

Franchise Expo Paris in cijfers

  • Ruim 550 exposanten en 480 merken waarvan 100 nieuw
  • Afkomstig uit ruim 25 landen
  • Bijna 35.000 verwachte bezoekers
  • 90 activiteitensectoren: Horeca,  Retail en distributie van voedingsmiddelen, Speciaalzaken, Schoonheid, Gezondheid, Fitness, Mode, Persoonlijke benodigdheden, Woondecoratie en -uitrusting, Persoonlijke en commerciële diensten
  • Bijna 100 conferenties en workshops voor het starten van een bedrijf en franchisenemer worden