Hoe gaan Bailine franchisenemers om met coronacrisis?

Bernardine, franchiseneemster van Bailine in Alphen aan den Rijn heeft afgelopen januari de Bailine studio overgenomen in Amsterdam Zuid. Tijd voor een interview met deze franchiseneemster over werken tijdens de coronacrisis, haar loopbaan tot nu toe, haar ervaring als franchiseneemster en ze licht een tipje van de sluier op over haar ambities. 

Hoe ervaar je het om te werken in de studio tijdens de coronacrisis?

“Het werken in de studio tijdens de coronacrisis gaat goed. Na zeven weken dicht geweest te zijn, was ik erg dankbaar weer open te mogen. We hebben aanpassingen gedaan en werken nu met mondkapjes op en handschoenen aan. Geen glazen meer, maar kartonnen bekers. Hygiëne staat altijd al hoog in het vaandel, maar nu reinigen we meer dan ooit. Wij werken alleen op afspraak en onze klanten liggen in een afgesloten cabine zodat de 1,5 meter maatregel onderling gewaarborgd kan blijven.”

In 2019 werd jij franchisenemer van Bailine Alphen. Hoe is Bailine op je pad gekomen?

“Ik heb 25 jaar met veel plezier in de sportbranche gewerkt. 20 jaar heb ik twee fitnesscentra gerund met mijn ex-man”, vertelt Bernardine. “Dolgraag wilde ik weer een eigen bedrijf, maar geen sportschool. Ik begon mij af te vragen of ik dit vak over 10 jaar nog steeds leuk zou vinden en vooral of ik mijzelf nog zoveel zou zien sporten. Het antwoord was NEE.”

“Bailine kwam ik tegen via Social Media. Bailine Alphen aan den Rijn werd ter overname aangeboden. Ik kwam in contact met Ellen Vink. Meteen was ik enthousiast over het concept. Immers de drie pijlers uit mijn sportbegeleiding kwamen hier ook tot uiting: Training – Voeding – Mentale motivatie. De locatie in Alphen heb ik bezocht en ik was er direct uit: dit wordt mijn Bailine studio!”

Wat is jouw persoonlijke drijfkracht?

“Mijn drijfkracht is dat ik heel graag mensen wil helpen zich weer blij en tevreden te voelen, zowel fysiek als mentaal. Het geeft mij energie als ik zie hoe mensen hun doel bereiken en zich weer happy voelen!”

Kun je iets vertellen over hoe een dag als franchisenemer er uitziet?

“Eigenlijk ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig als franchisenemer. Wil je je bedrijf tot een succesvol bedrijf maken, dan betekent dit dat je er hard voor moet werken. Het stopt niet bij de behandelingen. Marketing, sales, inkopen doen, administratie en Social Media staan ook op de agenda van een ondernemer. Ik heb het er graag voor over, want ik wil zoveel mensen helpen. Daarnaast wil ik dat mijn studio succesvol is en blijft.”

Hoe is de overname van Bailine Amsterdam tot stand gekomen?

“Bailine Amsterdam liep niet goed. Voor mij onbegrijpelijk, want het concept Bailine werkt en is fantastisch. aDe locatie in Amsterdam ligt in Oud-Zuid. In de wandelgangen heb ik een paar maanden geleden gezegd dat ik de studio in Amsterdam graag zou willen overnemen als ik een jaar verder was geweest. Bailine Alphen is immers een succes en dat wil ik zo behouden. Toch ben ik in gesprek gegaan met de franchisegever Ellen Vink, we hebben de locatie bekeken en toen kon ik niet anders dan volmondig “JA” zeggen!”

Wat hoop je nog te mogen bereiken in de toekomst?

“In de toekomst wil ik een derde Bailine studio openen. Ik wil een concept creëren waar ook gesport kan worden. Ik denk dat deze twee vormen erg goed samen kunnen gaan. Door mijn achtergrond als sporter zie ik daar zeker mogelijkheden in. Op deze manier kan ik de mensen langer aan mij binden.”

Zou je anderen ook aanraden om Bailine ondernemer te worden en waarom?

“Ja natuurlijk! Je kan zoveel voor mensen betekenen. Je moet wel een mensen-mens zijn en zeker niet achterover gaan leunen. Als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt is dat goud waard. Het Bailine concept is goed en het werkt. Je hoeft het wiel niet zelf meer uit te vinden. Samen met alle andere Bailine collega’s maken we Bailine tot een begrip in Nederland. Daarnaast heb je veel steun aan elkaar en sta je er nooit alleen voor. Vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe blij ik zou zijn met de keuze die ik heb gemaakt om mijn eigen Bailine studio te starten.
Op de foto: Bernardine en Stefanie