HEMA start pilot met internationale formule in België

HEMA is in Nederland en België een pilot gestart om haar internationale winkelformule te testen in haar grote winkels. Onlangs werd de 1e Belgische winkel officieel geopend: in Brussel aan het Muntplein. Later werd de 2e pilotwinkel geopend, op de Meir in Antwerpen. 

Onderdeel van de pilot is het nieuwe concept voor haar foodafdelingen en restaurants. HEMA speelt hiermee in op de trend van gezond en makkelijk eten thuis en buiten de deur. Na de pilot wordt bekeken hoe de internationale formule inclusief het nieuwe foodconcept wordt uitgerold in circa 250 winkels.

Voor de foodafdelingen en restaurants is een nieuw concept ontwikkeld onder de naam ‘LEKKER HEMA’. De restaurants van HEMA hebben een nieuw uiterlijk en aparte counters waar salades, huisgemaakte friet, verse pasta’s, pizza’s, broodjes en verse soepen worden bereid terwijl de klant erop wacht.

Speciaal voor Belgische klanten

Speciaal voor haar Belgische klanten maken ook garnalenkroketten, quiches en vol-auvent deel uit van het assortiment. Op de vernieuwde foodafdeling kunnen klanten terecht voor een wisselend assortiment versbereide maaltijden.

Nieuwe formule goed ontvangen

Sinds dit voorjaar heeft HEMA haar internationale formule in 386 kleine winkels in Nederland en België uitgerold. Het winkelconcept werd in de 70 kleinere winkels in België succesvol gerealiseerd. De uitrol van de formule voor de grote winkels van HEMA en de pilot in 5 winkels is onderdeel van de groeistrategie. 

In de winkels in Brussel en Antwerpen worden ook de beautyproducten op vernieuwde wijze gepresenteerd, waarbij ingespeeld wordt op beleving met uitgebreide testmogelijkheden van deze producten.
Fotografie: Mo Jurriaan Barends

Bekijk ook