HEMA opent testwinkel in Abu Dhabi

HEMA heeft onlangs een pilotwinkel in Abu Dhabi geopend. Dit is de opmaat naar de opening van verschillende (flagship) winkels in het Midden-Oosten, waaronder Dubai. De HEMA-winkel in Abu Dhabi is de eerste buiten Europa.

Assortiment

De winkel zal een basisassortiment voeren dat langzaam wordt uitgebreid. In de flagship stores zal wel het volledige internationale assortiment worden gevoerd. HEMA werkt in het Midden-Oosten samen met Apparel Group dat wereldwijd 1.750 winkels exploiteert voor merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Rituals. 

“HEMA en Apparel Group zien grote kansen in de Arabische Emiraten en de rest van het Midden-Oosten, omdat het winkelaanbod voornamelijk uit luxe winkels bestaat. Dit terwijl de lokale bevolking vooral uit gezinnen bestaat die juist behoefte hebben aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule.

Richard Flint, Director International bij HEMA: “De opening van onze winkel in Abu Dhabi is een belangrijke stap in de buitenlandse groei van HEMA. De ervaring die we in Abu Dhabi opdoen, kunnen we direct toepassen in onze winkels die in de komende maanden in Dubai en andere landen in het Midden-Oosten open zullen gaan. We hebben niet alleen voor het Midden-Oosten gekozen vanwege de kansen in die markt, maar ook voor de strategische ligging tussen Europa en Azië.”

Belangrijke pijler

De samenwerking met Apparel Group is niet het enige samenwerkingsverband dat HEMA heeft met internationale partners. Onlangs opende HEMA haar eerste shop-in-shop in het nieuwe warenhuis NEXT op Oxford Street in Londen. De internationale expansie is naast e-commerce en de groei in de Benelux een belangrijke pijler van de groeistrategie van HEMA.

Bekijk ook