Fortune Coffee organiseert Ondernemersavond

Ton van Amerongen (40) werkt al zeven jaar bij Fortune Coffee als zelfstandig ondernemer. Samen met 27 collega-ondernemers in Nederland, en de ondersteuning van de centrale organisatie zet hij het koffiebedrijf succesvol op de kaart. Wat maakt nu juist dit merk zo bijzonder? "Het succes van Fortune zit hem in de persoonlijke aanpak", vertelt Ton. "Ik kan wel roepen dat we de beste koffie hebben, maar dat zullen anderen ook zeggen. Waar Fortune echt het verschil mee maakt is de relatiegerichtheid. We bouwen een klantenkring op. Bedrijven en ondernemers waar je een band mee krijgt: mijn klanten kopen 'koffie bij Ton.'"

Grote slagingskans

Jarenlang werkte Ton met veel plezier in de detailhandel. Tot hij zeven jaar geleden besloot om zijn droom om voor zichzelf te beginnen waar te maken. In Fortune zag hij goede kansen. "Ik voelde me meteen aangesproken door de menselijke denkwijze van Fortune. Daarbij maken de mooie producten en de mentaliteit van het bedrijf -samenwerken- de slagingskans heel groot. Met een flinke dosis gezond verstand en enthousiasme kom je heel ver."

Enthousiasme

Wat maakt iemand geschikt om Fortune-ondernemer te worden? (lacht) "Allereerst de liefde voor koffie natuurlijk. Maar vooral enthousiasme. Enthousiasme om naar (potentiële) klanten toe te gaan en om ze te ontzorgen." Daarvoor hoef je geen verkooptijger te zijn, benadrukt de ondernemer. "Sales is natuurlijk belangrijk, maar minstens zo essentieel is het onderhouden van relaties. En doen wat je zegt. Als Fortune-ondernemer ben je dé contactpersoon voor alles. Dat maakt het werk heel menselijk en tegelijkertijd divers. Ondernemen in koffie is leuk én uitdagend."

Koffie is een prachtig product om te verbinden, besluit Ton. "Als collega's onderling en met de organisaties in de regio. Spreekt dit je aan? Word dan mijn collega."

Op 30 juni a.s organiseert Fortune Coffee een ondernemersavond voor mensen die erover denken een eigen onderneming te starten. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk ook