fit20 één van de snelst groeiende fitnessketens

fit20 staat op de 2e plek als het gaat om grootste fitnessketens in Nederland. In 8 jaar tijd is deze formule gegroeid van 1 vestiging tot momenteel 103 locaties in Nederland en 114 locaties wereldwijd. Op de 1e plek staat Basic-Fit, in 4 jaar tijd wist deze fitnessketen het aantal sportscholen bijna te verdubbelen; in 2013 had Basic-Fit 78 vestigingen, inmiddels zijn dat er 152.

Meest vitale bedrijf van Nederland

fit20 Rhoon mag zich sinds 23 november de trotse buurman noemen van het meest vitale bedrijf van Nederland. Die prijs won Jordex Shipping & Forwarding B.V. in de RAI, nadat het eerder al tot meest vitale bedrijf van Zuid-Holland was gekroond. fit20 Rhoon is behalve buurman ook de vaste bedrijfsfitnesspartner van Jordex, en opgenomen in het vitaliteitspakket dat Jordex aanbiedt aan het eigen personeel. Circa 90% van de werknemers beoefent wekelijks de fit20-training. 

Jordex’ CEO Ruud Maaskant vertelt: “We zijn ongelooflijk trots op dit succes. Het leuke is dat de andere kandidaten ons ook de terechte winnaar noemen. Vitaliteit is al jaren een speerpunt, en we hebben het pakket aan vitaliteitsmaatregelen elk jaar verrijkt nadat we in 2012 zijn gestart met een inpandige sportschool. Dat was eigenlijk de aftrap van veel meer, wat ons nu 5 jaar later aan deze titel helpt. Het voelt als een beloning.”

Eén van de vitaliteitstools was fit20 Rhoon, zegt Maaskant. “Bij tests die we deden onder het personeel op het gebied van mentale en fysieke belasting kwam vaak naar voren dat er sprake was van te weinig spiermassa. Om hier een betere balans in te vinden ben ik in contact getreden met Bas Pronk, eigenaar van fit20 Rotterdam Overschie, die ik al jaren kende. De manier waarop hij zijn studio profileerde en de positieve geluiden van fit20-beoefenaars uit die studio maakten mij duidelijk dat ik met hem in zee wilde. Ik wilde een fit20-studio in Rhoon.”

Dat was in het najaar van 2016, vertelt Bas Pronk. “Het is dan ook geen toeval dat wij met onze fit20-studio op minder dan één minuut loopafstand van Jordex zitten. Ruud kende mijn ambitie om een tweede studio te openen. ‘Kom naar Rhoon, en dan het liefst naast Jordex zodat al het personeel bij jullie kan trainen.’ Een half jaar later was de studio realiteit en is bijna al het personeel bij ons begonnen. We zijn een particuliere studio, waarin iedere particuliere of zakelijke beoefenaar welkom is. Een kwart van ons ledenbestand is afkomstig van Jordex.”
Op de foto vlnr: Bas Pronk en Ruud Maaskant

Bekijk ook