Expansie voor Spare Rib Express in Duitsland

Spare Rib Express heeft onlangs een 2e vestiging in Duitsland geopend. “Deze nieuwe vestiging aan de Stengelstrasse in Saarbrücken loopt nu al flink voor op zijn omzetprognose”, aldus David Pinedo, commercieel manager van de franchiseformule.

“De eerste Duitse pilot-vestiging in Nürnberg had een wat langzame start, waardoor we toch iets voorzichtiger werden richting de Duitse markt. Wellicht hadden we op basis van ons vooronderzoek en de hoge vleesconsumptie per capita in Duitsland toch te hoge verwachtingen. Uiteraard hebben wij in deze eerste anderhalf jaar veel lessen moeten leren over het opzetten van een nieuw foodconcept in de Duitse markt. Inmiddels voelen we ons ‘thuis’ in Duitsland en zijn we geheel klaar om de markt verder uit te breiden”, legt David uit.

“In het marketingplan voor Saarbrücken hebben we - vanwege onze eerdere ervaring - vooral de mediadruk naar voren gehaald. Uiteindelijk bleek dit niet nodig omdat er vanaf de opening zoveel bestellingen binnen kwamen dat onze formule coach zelf ook moest meewerken, in plaats van zich toe te leggen op de begeleiding van de Duitse franchisenemers”, vertelt David.  

De vestiging in Nürnberg bevindt zich in zijn tweede jaar en draait goed met 26% omzet meer dan geprognotiseerd. 

Bekijk ook