Emté ondernemers verliezen rechtszaak

Een aantal Emté ondernemers trekken aan het kortste eind in een rechtszaak rond de in hun ogen gedwongen overstap naar Jumbo of Coop. De ondernemers stapten naar de rechter om verzet aan te tekenen tegen de overgang naar één van de formules. Het gaat om een zaak tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group bv’. De rechtbank Oost-Brabant meldde afgelopen dinsdag dat de winkeliers de rechtszaak hebben verloren, aldus Distrifood.

Uit de papieren van de rechtbank blijkt dat het in ieder geval gaat om de Emté vestigingen in Serooskerke, Montfort en Oudewater. Deze 3 winkels staan allen op de lijst Emté-supermarkten die worden omgebouwd naar de Coop-formule. Over een mogelijk hoger beroep is op dit moment niets bekend.
 
De uitspraak is volgens Emté-ondernemer Marcel Heijmans niet meer relevant voor zijn winkel in Oudewater. Hij bevestigt tegen Distrifood dat zijn Emté volgend jaar wordt omgebouwd naar Coop: “Ik ben er sinds een paar weken helemaal uit met Coop. De zaak is van de baan en ik ben een gelukkig mens.”