Coop verwijdert geldautomaten in haar vestigingen

De supermarktorganisatie Coop ziet zich genoodzaakt dit besluit te nemen vanwege een aantal plof- en ramkraken in verschillende Coop-winkels, waarbij auto’s in de laatste situatie met volle vaart de supermarkt binnenreden. Met het oog op de veiligheid van haar medewerkers en klanten, verwijdert Coop daarom de geldautomaten uit haar vestigingen.

Gerard Koning, commercieel directeur Coop, vertelt: “De aanwezigheid van geldautomaten in supermarkten vinden wij niet langer verantwoord. Hoewel wij deze service voor onze klanten, door het verdwijnen van de banken uit het straatbeeld, enkele jaren geleden naar ons toe hebben getrokken, hoort geldverstrekking primair bij de bank te liggen en zijn supermarkten er hoofdzakelijk voor de boodschappen. Geldautomaten in supermarkten zorgen daarbij in de huidige samenleving voor een toenemend en onvoorspelbaar risico op ramkraken en overvallen. Dat is de realiteit van vandaag de dag. Voor de veiligheid zien wij ons helaas genoodzaakt te stoppen met de geldautomaten in onze vestigingen. Bovendien voelen we ons als coöperatie verantwoordelijk voor onze medewerkers en de leden van Coop: onze klanten. We vinden het belangrijk om goede services te bieden, maar veiligheid staat altijd voorop. Vanaf heden verwijderen wij de automaten uit onze winkels* en worden klanten hierover geïnformeerd.”
*De geldautomaten worden uit alle vestigingen verwijderd. Alle ondernemers krijgen het dringende advies dit besluit te volgen.

Bekijk ook