23-Jarige franchiseneemster opent Vital4Skool

Op 7 januari opende de 23-jarige Naomi Jansen in Leek haar schoolkantine. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool.
 
De franchiseneemster deed na haar middelbare school veel ervaring op in de horecabranche. Ze werkte onder meer in Hotel Restaurant van der Valk en Alida’s Smulpaleis. 
Het was via deze laatste werkgever dat Naomi in contact kwam met FHC Formulebeheer, de formuleorganisatie achter Vital4Skool. De plannen werden vlot gemaakt. Vlak voor de kerstvakantie begon de verbouwing van de schoolkantine. “We liepen netjes op schema en zijn niet tegen bijzondere dingen aangelopen”, blikt Naomi terug.
 
“Mensen worden altijd blij van eten, dus worden ze ook blij van mij als ik voor de catering zorg”, zegt Naomi lachend. “De eerste dagen waren een beetje rommelig natuurlijk. Je moet even je draai vinden. Je weet niet hoeveel je van alles moet klaarmaken en dat is gewoon uitproberen.”

Rsg de Borgen blijkt een prettige school te zijn voor Naomi om haar schoolkantine verder te ontwikkelen. “Ik voel me heel erg welkom door de leerlingen en de conciërges.  Dat is toch wel heel prettig.” De eerste week leidde tot positieve reacties. “De kinderen zijn heel enthousiast. Ik krijg veel leuke reacties over hoe de keuken er uitziet. Het assortiment valt ook in de smaak, vooral de panini’s hete kip.”

Wat is Vital4Skool?

Vital4Skool is een schoolcatering met eten en drinken dat zowel lekker als gezond is. De schoolcatering zit op inmiddels 40 locaties en is een franchiseformule van FHC Formulebeheer. 

Bekijk ook