1000 keer ondernemers geholpen met een PIN Voorschot

Vorige week werd voor de 1000e keer een ondernemer geholpen met een PIN Voorschot. Het PIN Voorschot is een vorm van microkrediet dat teruggevorderd wordt via de PIN betalingen die een ondernemer binnenkrijgt. 

PIN Voorschot is een product van EMF Finance in samenwerking met betalingsverwerker CCV. EMF kwam in 2015 als eerste op de markt met dit product toen deze vorm van financiering nog amper bekendheid genoot. Diederik Werdmölder, eigenaar van PIN Voorschot, vertelt: “In het buitenland bestaat dit concept al veel langer. Nederland loopt in de wereld voorop met PIN betalingen en we merken daarom ook dat het ontzettend aanslaat. MKB ondernemers zijn er enorm bij gebaat. Ik vind het fantastisch dat we al zoveel ondernemers hebben kunnen helpen om te investeren in hun zaak.” 

PIN Voorschot geeft een voorschot op de toekomstige omzet, een kortlopende financiering tussen de € 2.000,- en € 50.000,- voor een maximale periode van 6 maanden. Werdmölder: “Het werkt eigenlijk heel simpel. Wij gaan persoonlijk bij de ondernemer langs en maken afspraken over de hoogte van het voorschot en het percentage van de aflossing. Op dag één wordt het PIN Voorschot uitgekeerd en daarna wordt elke dag een percentage ingehouden op de PIN omzet. De aflossing is dus flexibel en dat biedt uitkomst voor ondernemers. Op een dag met minder omzet, los je ook minder af.” 

PIN Voorschot heeft klanten verspreid over verschillende branches: van kledingzaken, schoenenwinkels, opticiens tot dierenwinkels, kaaswinkels en restaurants. Op 24 mei werd het 1000e PIN Voorschot verstrekt aan ondernemers Albertino Meerts en Naveed Shah van Herenmodezaak Point Fashion in Zaandam.