Sushito

Wil jij zelfstandig  ondernemen in een bloeiende industrie waar gezondheid, fastfood en casual dineren elkaar ontmoeten. SUSHITO overhandigt de sleutels aan een selecte groep individuen. Open jij binnenkort jouw eigen SUSHITO Poke Bowls & Burrito’s vestiging?

Het is nu ruim 4 jaar geleden dat SUSHITO Amsterdam heeft verrijkt met zijn eerste restaurant. Inmiddels zijn er 5 vestigingen in Amsterdam en is de tijd gekomen om Nederland te veroveren. 

De magie van het combineren van keukens

SUSHITO biedt een uniek menu en ervaring. Hun eten is snel, vers en betaalbaar en tilt sushi naar een heel ander niveau. “Ze serveren eersteklas eten in een fast-casual setting”.

Gasten kunnen genieten van de combinatie van drie samengestelde heerlijke keukens. Het huwelijk van de Japanse, Hawaiiaanse en Mexicaanse smaken komt op een werkelijk heerlijke en frisse manier op het palet.

Poké is een van oorsprong Hawaïaans gerecht met rijst, groenten en verse vis dat "gesneden" betekent. Alsof dit nog niet innovatief genoeg was, combineert de Sushi burrito de ingrediënten van sushi, met de vorm van een in papier gewikkelde burrito. 

Wat SUSHITO jou biedt als franchisenemer

SUSHITO onderscheidt zich op het gebied van versheid, prijs/hoeveelheid en algehele kwaliteit van het product. Door vanaf het begin te streven naar een professionele operatie kunnen zij dagelijks producten van de beste kwaliteit leveren. Een strak inkoopbeleid zorgt er bovendien voor dat zij een goede hoeveelheid kunnen aanbieden voor de juiste prijs. Daarnaast streven zij continue naar een steeds betere ervaring voor de klant. Als franchisenemer mag je van Sushito het volgende verwachten:

 • Een franchisegever die continu de kracht van SUSHITO onder de loep neemt en investeert waar nodig om processen te verbeteren die resulteren in een hogere winst voor de franchisenemer.
 • Continue productontwikkeling met verschillende partners om onderscheidend te blijven. Dit om de concurrentie voor te zijn en om vernieuwend te blijven voor de consument.
 • Franchisenemer krijgt een intensieve training van 5 weken waarin hij zowel op operationeel gebied in een SUSHITO locatie, als qua backoffice op het hoofdkantoor van SUSHITO volledig wordt klaargestoomd om zijn eigen onderneming te starten.
 • SUSHITO werkt met de beste leveranciers die het grootste gedeelte van de productie uit handen nemen waardoor bijna alle producten ready to use binnenkomen.
 • Volledig uitgedachte en geschreven operationele handleidingen.
 • Social media beheer is uitbesteed aan een professionele partner die het merk SUSHITO zowel offline als online zo sterk mogelijk in de markt zet.
 • Je werkt met de meest vooruitstrevende backoffice programma's.
 • Een voor SUSHITO op maat gemaakt verzekeringspakket.
 • Een directie die altijd open staat voor de ideeën van de franchisenemer.

Kortom, omdat SUSHITO de afgelopen jaren de focus heeft gelegd op het optimaliseren van alle bedrijfsprocessen staat er een ijzersterke en professionele operatie die de franchisenemer alle benodigde handvatten aanbiedt bij het starten van zijn eigen onderneming. Dit zorgt ervoor dat jij als potentiële franchisenemer zonder zorgen je eigen onderneming tot een succes kan maken.

Wat neem jij mee?

Denk jij dat je uit het juiste hout gesneden bent? Ervaring in de horeca is nuttig en het is een must om gastvrij te zijn, maar we zoeken vooral mensen met ambitie en passie die passen bij het karakter van de formule. We like the way you roll als je aan het volgende profiel voldoet:

 • Je wilt mensen gelukkig maken met goed eten.
 • Je krijgt energie om onderdeel te zijn van een groter geheel met daarbinnen wel de vrijheid om zelf te ondernemen.
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het leuk om een team aan te sturen.
 • Je denkt in oplossingen.
 • Je hebt financieel inzicht en kan goed sturen op cijfers.
 • Je hebt een MBO niveau 4+ werk- en denkniveau.

Interesse: Do you want to Roll with SUSHITO?

Ben jij de SUSHITO-Holic die we zoeken en wil jij mensen een snelle en gezonde maaltijd bieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Vraag snel informatie aan en word eigenaar van de volgende hotspot die sushi burrito’s en poké bowls serveert!

The story of SUSHITO

How a Mexican, Japanese and Hawaiian man made magic

In Mexico was er eens een burritoverkoper genaamd Eduardo. Eduardo werd het beu om keer op keer dezelfde burrito te rollen. Hij besloot een pauze te nemen en te relaxen op het prachtige eiland Hawaï.

Tegelijkertijd woonde er in Japan een vlijmscherpe sushichef genaamd Akihiro. Omdat zijn vrouw hem verliet voor een andere man, besloot hij naar het paradijs Hawaï te verhuizen om zijn problemen te ontvluchten.

Omdat beide mannen op een pad van zelfontdekking waren, besloten ze surflessen te nemen om coole surfer-dudes te worden. Daar ontmoeten de twee Ailani, de beste leraar op het eiland. Ailani leerde hen surfen en liet ze kennis maken met zijn geweldige poké-bowls.

Na een vermoeiende dag surfen ploffen ze neer op het strand en dronken wat biertjes terwijl de zon onderging. Eduardo, Akihiro en Ailani waren plotseling uitgehongerd na een hele dag surfen. Elk van hen wilde een gerecht bereiden van zijn thuisland om met de anderen te delen. Maar Eduardo kon zijn beroemde burrito's echter niet rollen omdat hij de Mexicaanse tortilla's niet kon vinden. Akihiro bood aan om sushi voor hen te maken, maar Ailani wilde in plaats daarvan een poké-bowl maken en Eduardo klaagde dat hij niet met stokjes wilde eten. Ze besloten al hun ideeën te combineren en op dat moment werd SUSHITO geboren.

Over de oprichters

Sven Komijn

Sinds jongs af aan heeft Sven Komijn (31) altijd geroepen zelfstandig ondernemer te worden. Na een studie commerciële economie kwam hij het concept van de Sushi Burrito tegen in Amerika en deelde dit direct met zijn compagnon Steven en samen zagen ze hier een grote kans voor de Nederlandse markt aangezien het concept nog niet in Nederland bestond. Tijdens het schrijven van het businessplan kwamen zij ook het concept Poke tegen wat destijds ook nog niet in Nederland bestond. Deze twee concepten hebben de twee gecombineerd tot SUSHITO, Poké Bowls & Sushi Burritos.

Hun eerste vestiging werd na vele harde uren werken snel een succes waarna ze binnen een jaar een tweede vestiging opende. De daarop volgende jaren kwamen er nog 3 vestigingen bij. De heren besloten om steeds meer naar de achtergrond te treden en veel tijd en geld te investeren in de optimalisatie van bedrijfsprocessen, automatisering en margeverbeteringen. Nu, een kleine 5 jaar later, staan ze klaar om SUSHITO nationaal uit te rollen.

Steven den Heeten

In 2013 studeerde Steven den Heeten (30) af als financial service manager aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een diploma op zak maakte hij de keuze om de richting van het vastgoed op te gaan. Hij begon een traineeship bij ERA van de Steege Makelaars. Echter overheerste het gevoel toch altijd dat hij iets voor zichzelf wilde beginnen. Toen Sven met het Sushi Burrito idee kwam, wat hij had opgepikt in Amerika, maakte Steven al snel de keuze om de makelaardij achter zich te laten en vol voor het ondernemerschap te gaan. Nu vier jaar later hebben de twee 5 vestigingen van SUSHITO in Amsterdam en staan ze aan het begin van een nieuw avontuur: de Nederlandse markt veroveren met de uitrol van het SUSHITO franchise concept!

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2021
Aantal vestigingen
5
Entreegeld
€9.500
Franchise fee
6%
Totale investering
€160.000
Benodigd eigen vermogen
€30.000