Verzekeringen zijn niet aantrekkelijk

Op het moment dat je begint met ondernemen heb je genoeg om aan te denken. Denk aan je investering, financieringen, je visie voor de toekomst en personeel en verzekeringen. Vooral het laatste is dan vaak niet aantrekkelijk. Wel is het een erg belangrijk aspect van het ondernemen.

Ook als je al jaren onderneemt is dit artikel de moeite waard om te lezen. Waarom? Lees je hieronder.

Onvoorziene risico’s

Sommige risico’s kun je zelf ook bedenken. Je kunt bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld op het moment dat iemand ziek wordt van het voedsel in je bedrijf. Maar denk ook aan de risico’s waar je niet bij stil staat. Cybercriminaliteit is hier een goed voorbeeld van. Uit onderzoek blijkt dat Mkb’ers een makkelijk doelwit zijn voor cybercriminaliteit.  

Waarom eigenlijk?

Dat komt omdat kleinere bedrijven zich minder snel een doelwit voelen waardoor zij niet de noodzaak voelen om zich hiervoor te verzekeren. En dat is begrijpelijk, want we denken heel snel dat een groot bedrijf een groter risico loopt. Het is bekender dan een kleiner bedrijf en heeft vaak meer geld en informatie dan kleinere bedrijven. 

En precies daarom zijn (grote) bedrijven hier heel goed van op de hoogte en investeren zij veel in cybersecurity. Helaas weten criminelen niet alleen de grote vissen te vinden maar ook heel goed hoe zij de ‘’zwakkere schakels’’ kunnen vinden en pakken.

Goede dekking, geen zorgen

Heb je geen goede dekking kan dit zorgen voor kopzorgen voor later. Je wil er niet aan denken dat er persoonlijke gegevens of geld op straat komen te liggen of in verkeerde handen terecht komen. 

Heb jij je verzekeringen al op orde? Controleer nog wel of de cybercriminaliteit ook meeverzekerd is. Is dat niet het geval, ga het gesprek aan met een specialist of het voor jou van toepassing is, hoe klein je onderneming ook is. 

En als het toch fout gaat…

Mocht er helaas toch iets misgaan, zorg ervoor dat je niet de dupe bent als ondernemer en dat je goed verzekerd bent in elke situatie. Een goede verzekering kan het verschil betekenen tussen stoppen of doorstarten. Zorg met de verzekering dat je bij de laatste groep behoort.

Moet je jouw verzekeringen afsluiten omdat je nog moet beginnen met ondernemen? Ook hiervoor geldt, maak het bespreekbaar met de verzekeringsspecialist. Het liefst iemand die gespecialiseerd is in jouw branche.

Meer informatie?

Wil je meer weten over je verzekeringen? Vul dan het formulier op deze pagina in. Een van de specialisten van SuperGarant gaat graag met jou in gesprek. 

Meer weten over SuperGarant? 
 
Frank Smits Frank Smits
Adviseur

SuperGarant Verzekeringen ontwikkelt oplossingen om schade te voorkomen, biedt verzuimbegeleiding van zieke medewerkers én financiële oplossingen, zoals verzekeringen.

Stel je vraag aan Frank Smits
CAPTCHA