Het plezier van het ondernemerschap

Ten tijde van het gesprek zit Rob van Delft nog midden in de voorbereidingen voor de opening van zijn eigen zaak. Zijn start per 1 juni als partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners, een formule voor bedrijfskundig en bancair advies, betekent zijn eerste stap in het ondernemerschap. Maar een beginneling in de financiële wereld is hij allerminst.

Dankzij het contact met mkb-ondernemers in zijn tijd bij ING Bank – waar hij twintig jaar heeft gewerkt op de zakelijke afdeling en in de HR-organisatie – bloeide de liefde voor het ondernemerschap op. “Ik merkte dat ik de dynamiek van het ondernemen erg leuk vond”, vertelt Rob van Delft. “Toen er een aantal jaar geleden beweging kwam in de financiële sector, ging ik nadenken over wat mij nu eigenlijk plezier geeft. En dat bleek het zelfstandig ondernemerschap.” 

Rob zocht hulp bij het uitzoeken van wat er nu echt bij hem past en dat bleek – weinig verrassend – het financieel advies te zijn in de zakelijke markt. Via ING-collega’s kwam hij in aanraking met verschillende formules die zich richten op het midden- en kleinbedrijf. Rob heeft medio december contact opgenomen met Claassen, Moolenbeek & Partners nadat hij gegevens van de formule vond via Franchise+. Rob: “Vanaf het begin had ik een goede klik met de drie mannen van Claassen, Moolenbeek & Partners. Ze kennen allemaal de praktijk en gaan voor een duurzame klantrelatie.” Dat past perfect bij hem, vindt hij. “Ik heb mezelf nooit een hardseller gevonden, ik moet het echt van de relatie hebben.”

Bedrijfsopvolging

De ondersteuning vanuit de formule is prima, zegt hij. “Mijn ondernemersplan – in de markt overigens ook een van onze keyproducten – hebben we met elkaar scherp en goed opgebouwd. Daarnaast ben ik volop bezig met interne en externe trainingen, waaronder een opleiding voor het begeleiden van de bedrijfsopvolging. Verder denkt de formule in de hele opstart tot in detail mee.” 

De marketing is onder andere gebaseerd op persoonlijk contact, aldus Rob. “Claassen, Moolenbeek & Partners bestaat al sinds 1983 en heeft een enorm netwerk, daar liften we als partners op mee.”

Hij huist met twee partners in een kantoor in Zeist en bedient de regio Utrecht. Zijn plannen voor de toekomst zijn om te beginnen zijn eigen onderneming goed neerzetten: “Er staan niet meteen zeven klanten op de stoep”, lacht hij. Daarnaast wil hij met de twee andere partners maximaal synergie uit de samenwerking zien te halen. “De netwerken goed met elkaar afstemmen, met elkaar sparren en van elkaars ervaringen leren”, aldus Rob van Delft. 

In het kort

Naam: Rob van Delft
Leeftijd: 45
Formule: Claassen, Moolenbeek & Partners
Gestart als franchisenemer: 1 juni 2017
Aantal medewerkers: 0
Gezinssituatie: samenwonend, 1 dochter (1)
Hiervoor werkzaam bij: ING Bank
Hobby’s: “Ik tennis en fiets graag en intensief.”
Mijn tip voor starters: “Onderzoek kritisch en zorgvuldig of het ondernemerschap echt bij je past.”

Lees meer over: