La Gro Advocaten denkt mee over franchisewet

Nederland telt zo'n 750 franchiseformules - winkels, horeca en dienstverleners - met 30.000 franchisezaken en 280.000 werknemers die tezamen goed zijn voor een jaaromzet van 31 miljard euro. Franchise wordt in diverse branches aangetroffen; van detailhandel tot motorbrandstoffen.

De franchisesector draait goed (en groeit), maar de wetgever heeft het toch noodzakelijk geacht om franchise wettelijk te reguleren in verband met de misstanden in franchiseland. Op 12 april 2017 is het wetsvoorstel in zogeheten internetconsultatie gegaan. Dit betekent dat iedereen input mag geven op het wetsvoorstel.

Mr.drs. Jan Spanjaard van La Gro Advocaten heeft zijn visie op het wetsvoorstel toegestuurd. Hij concludeert dat het huidige wetsvoorstel de volgens de wetgever bestaande misstanden onvoldoende aanpakt. Ook op inhoudelijke gronden is het wetsvoorstel voor verbetering vatbaar.

Lees hier de reactie van Mr.drs. Jan Spanjaard

Lees meer over:

De Franchise-specialisten van La Gro Geelkerken Advocaten adviseren u graag over franchiserecht en aanverwante rechtsgebieden waarmee iedere franchiseformule in aanraking komt.