De kans op een mismatch is klein

De economie groeit, het aantal vacatures neemt navenant toe. Koren op de molen van Avance. De formule combineert werving en selectie met uitzendwerk en detachering en heeft drie eigen vestigingen en twee franchisevestigingen. Maar dat aantal groeit snel door, verzekert Managing Partner en Directeur Franchise Aad van Endhoven.

Avance bestaat dit jaar een kwart eeuw. De formule startte in 1992 met één eigen vestiging in arbeidsbemiddeling. Inmiddels zijn dat er drie in Maastricht, Venlo en Hasselt. “Dat is de basis, van daaruit is acht jaar geleden de uitrol van het concept vormgegeven via een franchisemodel”, aldus Van Endhoven. De groei is gestaag, Avance kent nu twee franchisevestigingen in Veenendaal en Breda. Een bewuste keuze, blijkt uit de woorden van de Directeur Franchise. “Het verdienmodel is arbeidsbemiddeling, niet franchise op zichzelf. Dat is een heel belangrijk verschil met andere formules in onze branche, die vooral de focus hebben op franchise en daar de verdiensten uit realiseren.”

Hogere opleiding

Avance richt zich op mensen met een hogere opleiding die werkzaam zijn of worden in de branches techniek, finance, sales, bouw, ICT en zorg. Een franchisevestiging kent vaak niet één, maar twee of meer franchisenemers. “De ene heeft zijn of haar netwerk en kennis in vooral de technische sector, terwijl de ander juist de focus heeft op sales en finance. Zo ontstaat specialisme, zo zorgen wij ervoor dat de kans op een mismatch heel klein is”, aldus Van Endhoven. Die kans wordt verder gereduceerd door middel van de drijfveren analyse, ook wel MyDrives genoemd. “Iedere franchisenemer kan de driedaagse training tot MyDrives-consultant volgen. De MyDrives-methodieken en -inzichten geven de franchisenemer binnen het acquisitieproces een onderscheidende positie ten opzichte van de concurrentie”, aldus Van Endhoven. 

Instapfee

De vergoeding die Avance rekent voor de franchiseactiviteiten is volgens Van Endhoven voor franchisenemers goed te behappen. “De instapfee is bijvoorbeeld 1.950 euro en daarvoor krijgen de franchisenemers meteen toegang tot de belangrijkste vacaturesites, zoals Monsterboard en Nationale Vacaturebank.” Het is volgens hem dan ook het groeimodel voor de toekomst. “De focus ligt daarbij op de Randstad, in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag liggen mogelijkheden. Maar ook nog in Brabant. Zo openden wij in Tilburg op 1 maart jl. onze derde franchisevestiging.” De franchisevestigingen zijn niet gebonden aan een postcode, ze kunnen gebruik maken van hun eigen (landelijke) netwerk. Om te voorkomen dat één relatie door meerdere vestigingen wordt benaderd werkt Avance met een CRM-pakket (Carerix) met één centrale database. Van Endhoven: “Daar draait het allemaal wel om, de klant. Die willen wij bedienen door de juiste verbinding te vinden tussen mens en bedrijf."