"Ik kan mij richten op mijn passie: het helpen van klanten"

Ismail – Sanidirect Utrecht

‘In een goede familie steun je elkaar door dik en dun, maar ben je ook eerlijk tegen elkaar. Dat heb ik bij Sanidirect.’

Ismail vertelt in deze blog over zijn ervaringen als franchisenemer bij Sanidirect.

Ik ben Ismail, franchisenemer bij Sanidirect in Utrecht. Daarnaast begeleid ik startende franchisenemers. Als ik nadenk over waar ik over tien jaar wil staan, dan zie ik een trotse ondernemer met misschien wel meerdere winkels.

Ontslagbrief

Enkele jaren geleden heb ik de knoop doorgehakt: ik was vestigingsleider van een keukenwinkel, maar ik wilde ondernemer worden. Ik schreef mijn ontslagbrief en legde die bij mijn directeur op het bureau. Hij vroeg wat ik eigenlijk van plan was. Toen kwam Sanidirect ter sprake: een nieuwe, frisse formule die perfect bij mij zou passen.

En dat is ook zo gebleken. Ik word echt door Sanidirect ontzorgd. Zij regelen veel randzaken voor mij, denk aan de administratie, inkoop, personeelsadministratie en marketing. Dat wordt door echt goede mensen op het hoofdkantoor gedaan. Daarom kan ik mij richten op mijn passie: het helpen van klanten.

Buurtwinkel

Wat ik belangrijk vind, is een hoog niveau van service naar de klant. En dat op een persoonlijke manier. Mensen die een badkamer komen kopen, sturen vaak ook hun familie hier naartoe. Dan hoor ik ze zeggen dat ze zijn doorverwezen naar ‘de winkel van Ismail’. Dat is precies waarvoor ik het doe. We zijn een winkel met een landelijke formule maar fungeren ook als de echte buurtwinkel. Ik wil dat allebei tegelijk zijn.

Daarnaast staat de organisatie erg open voor nieuwe ideeën en opvattingen. Ik heb mijzelf bijvoorbeeld aangemeld voor de franchiseraad. Daar heb ik direct invloed op de koers van het bedrijf en zit ik zelf aan de knoppen. Voorafgaand aan elke vergadering praat ik met mijn collega-ondernemers en vraag ik waar zij die maand tegenaan gelopen zijn. Zo heb je echt het idee dat je het samen doet.

Financiering

Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen: ondernemen zonder zo’n formule achter mij. Een bedrijf heeft altijd even tijd nodig om succesvol te worden en die aanlooptijd moet je ook kunnen financieren. Banken hebben daar niet altijd trek in en gaan niet altijd soepel om met mindere tijden. Bij ons wordt de grootste investering gedaan door het moederbedrijf van Sanidirect. Zij kennen de markt en bieden ondersteuning als dat nodig is. Zo ervaar ik weinig risico, en dat is een prettig gevoel. 

Familie

In een goede familie steun je elkaar door dik en dun, maar ben je ook eerlijk tegen elkaar. Dat heb ik bij Sanidirect. Ze helpen je en weten heel goed dat je moet delen, voor je kunt vermenigvuldigen. Voor mij is er niets wat daar tegenop kan. Ik ben al zeven jaar franchisenemer en wil nog vele jaren zo vooruit!