Helemaal nieuw: SimplyDelivery wordt SIDES

Na 8 jaar in de branche actief te zijn geweest, heeft SimplyDelivery haar merkidentiteit volledig vernieuwd en presenteert zij zich aan het publiek als SIDES!

De naam SimplyDelivery is voortgekomen uit de oorspronkelijke focus op de bezorgactiviteiten. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich echter ontwikkeld tot een alles-in-één horeca-software die alle processen in het bedrijf digitaliseert en vereenvoudigt.

Wat zit er achter de naam SIDES?

De nieuwe naam belichaamt nog duidelijker de essentie van ons merk. De nieuwe naam SIDES blijft dus een combinatie van de eerste twee letters van de woorden Simply en Delivery. SIDES maakt duidelijk dat het bedrijf naast haar klanten staat om samen succesvol en zelfsturend te zijn.

Voor onze klanten zal er echter niets veranderen! SIDES blijft nauw samenwerken met horeca ondernemingen om hun behoeften te begrijpen en producten te ontwikkelen. Het toekomstige uiterlijk van SIDES is modern en persoonlijk tegelijk.

"Met onze nieuwe branding dragen we ook onze interne waarden uit naar de buitenwereld: simply do it. Collectief zijn we gewoon uitstekend." zegt Björn Wisnewski CEO.

Onze belofte: doel, visie en missie

Ons doel
Gebruik middelen verstandig.

Met zijn software draagt SIDES bij tot het zinvol gebruik van middelen zoals mankracht, tijd en energie: daar waar ze echt nodig zijn.

Onze visie
SIDES is de definitieve digitale transformator van de horeca.

SIDES ontwikkelt consequent oplossingen voor alle processen die door automatisering kunnen worden verbeterd.

Onze missie
Software van SIDES stelt alle horeca bedrijven in staat hun markt op een toekomstgerichte, zelfbepaalde en rendabele manier vorm te geven.

Met een modulair systeem dat zich aanpast aan de specifieke behoeften van individuele restauranthouders, bezorgdiensten en franchise organisaties.

Sides

Van het logo tot de foto's tot het kleurenschema, alles is nieuw

In augustus 2021 hebben we nagedacht over onze nieuwe merkidentiteit in het kader van een creatieve merkworkshop. Samen met het bureau Helder Brand Design hebben we onze merkessentie nog eens helder uitgewerkt. Ook kwamen er ideeën voor een nieuwe naam, een aansprekend logo en een moderne website. Maar ook ons kleurenschema en onze typografie zijn volledig vernieuwd.

Voortaan is het SIDES-logo een woordbeeldmerk dat bestaat uit twee afzonderlijke modules van het SIDES-ecosysteem, in offset op elkaar gestapeld, en dat enerzijds de eerste letter van ons merk symboliseert en anderzijds ons modulaire en aanpasbare productengamma illustreert. De kleuren zijn open, toegankelijk en opvallend.

Een andere belangrijke stap voor de lancering van het nieuwe merk was een grote fotoshoot die we in februari 2022 konden realiseren. Het was voor ons belangrijk om onze ideeën voor de nieuw gecreëerde merkidentiteit fotografisch uit te voeren met persoonlijke beelden. Met fotograaf Janina Steinmetz en een creatief team zijn we erin geslaagd dit te bereiken en het doel van ons merk perfect weer te geven.

Als achtergrond hebben we het in 2021 geopende restaurant JIGI POKÉ in Berlin-Mitte gebruikt, dat precies past bij de ideeën voor ons nieuwe merk. Het eenvoudige interieur met tafels van licht beton en steen en gladde krukjes van graniet en hout benadrukt, samen met de zandkleurige muren, de natuurlijke kleuren van het interieur. De moderne sfeer komt ook tot uiting in onze merkidentiteit. Want onze kleuren zijn ook open, toegankelijk en hebben kleine kleurrijke blikvangers. De resulterende foto’s zijn te zien op onze website en ander marketingmateriaal van SIDES.

Sides

Herlancering website & nieuwe aanwezigheid in sociale media

Met de nieuwe merkidentiteit en professionele product afbeeldingen konden we meteen beginnen met het bouwen van onze nieuwe website. De herlancering van de website biedt onder meer een verbeterde navigatie om bezoekers gerichter door het menu te leiden en het zoeken naar producten, oplossingen of horecatypes te vergemakkelijken. Daarnaast krijgt u als restaurateur: in inzicht in de nieuwste onderwerpen van de scene met branche-relevante blogberichten en wordt je door ons ondersteund met nuttige expertise. Je kunt SIDES ook vinden op de sociale media platforms Instagram, LinkedIn en Facebook.

Lees meer over: