Full service advocatenkantoor richt Franchisedesk op

Als franchisegever en franchisenemer kun je te maken krijgen met zoveel verschillende rechtsgebieden dat je al gauw een juridische duizendpoot nodig hebt. Het Rotterdamse advocatenkantoor Leeman Verheijden Huntjens richt zich met de LVH Franchisedesk op de franchisebranche. Binnen de desk komt jarenlange expertise van verschillende specialisten bij elkaar. Het Rotterdamse karakter zorgt voor korte lijnen en een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit, aldus Sabriye Ort, die samen met Peter Verheijden aanspreekpunt is voor de LVH Franchisedesk.
 
Sabriye Ort was voorheen jarenlang werkzaam bij een specifiek in franchise gespecialiseerd advocatenkantoor. Haar specialistische kennis en ervaring, in combinatie met het full service karakter van het kantoor, maakt de LVH Franchisedesk onderscheidend ten opzichte van andere, vertelt ze. “Formules hebben te maken met allerlei rechtsgebieden. Denk aan arbeids-, ondernemings-, bestuurs-, contracten- en intellectueel eigendomsrecht. Zaken als arbeidsvoorwaarden, het instellen van een ondernemingsraad, het aanvragen van vergunningen, vragen bij overnames en behandeling van allerhande geschillen: die expertise hebben wij allemaal in huis. Bij ons werken daarnaast ook twee curatoren, die bedrijven adviseren die in moeilijkheden verkeren. Wij zijn een laagdrempelig full service advocatenkantoor puur voor ondernemers, van klein tot groot. Als klant heb je altijd één vast en vertrouwd aanspreekpunt – Peter of ik – en die schakelt de juiste collega’s in. Wij luisteren goed, managen de verwachtingen en maken een plan van aanpak. Daarbij zijn we vooraf transparant in de kosten en zijn er desgewenst verschillende fee-afspraken bespreekbaar. Uiteraard is een oriënterend gesprek kosteloos.” 

Typisch Rotterdams

Peter Verheijden is medeoprichter van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten, een kantoor dat inmiddels 19 advocaten telt. Kwaliteit en service staan bij Peter, samen met een gezonde dosis ondernemersgeest, tot op de dag van vandaag hoog in het vaandel, vertelt Sabriye. De aanpak is typisch Rotterdams. “Wij gaan voor een cliënt en zijn zaak, onderhouden een direct, open en betrokken contact”, aldus Sabriye. ”Advocaten hebben soms de neiging om de cliënt vooral te wijzen op de risico’s; dat zijn we natuurlijk ook verplicht, maar wij geven ook graag de mogelijkheden aan die er zijn. En als we in kaart hebben gebracht welke belangen een cliënt heeft, kunnen we prima adviseren voor welke optie hij of zij het beste kan gaan.”

Verschillende branches

De LVH Franchisedesk biedt niet alleen specialisten op verschillende rechtsgebieden, maar ook expertise binnen verschillende branches, zegt Sabriye. “Wij blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branches, een ondernemer hoeft dus niet uit te leggen wat de uitdagingen zijn in zijn branche. De cliënt kan altijd terecht bij de persoon die zijn branche goed kent.” De branches waarin Leeman Verheijden Huntjens Advocaten is gespecialiseerd, zijn onder andere food, horeca & retail, bouw & vastgoed, haven & handel, transport & logistiek en zakelijke dienstverlening. De LVH Franchisedesk opereert landelijk en kan uiteraard ook buitenlandse cliënten bijstaan. 

Huisjurist voor franchisegevers

Als advocaat kun je ook de rol van huisjurist vervullen, vertelt Sabriye. “Zoals we al doen voor een aantal van onze klanten die franchisegever zijn. Dan word je echt hun vertrouwenspersoon en ga je een langdurige relatie aan met elkaar.” 

Bijstaan van franchisenemers

Ook werken voor een franchisenemer geeft voldoening, vindt ze. “Dan beoordelen we bijvoorbeeld een contract of staan we een franchisenemer bij in een geschil met diens franchisegever. Vervolgens hebben we vaak even een tijd geen contact. Maar de mensen weten ons toch altijd weer te vinden.” De kennis vanuit beide perspectieven is nuttig en goed, zegt Sabriye. 

‘Toegankelijk’

Peter Verheijden is volgens Sabriye een persoon die gericht is op samenwerken. “Samen kom je tot oplossingen die je in je eentje nooit had kunnen bedenken. Hij is direct, open en betrokken en heeft een brede belangstelling voor mensen. Hij fungeert vaak als vertrouwenspersoon en sparringpartner. Net als ik gaat hij voor het hoogst haalbare.” Zichzelf omschrijft ze als toegankelijk. “Mensen kunnen mij makkelijk benaderen zonder dat ze bang zijn dat meteen de teller gaat lopen. Ik probeer altijd eerst of er een regeling getroffen kan worden; het is zó belangrijk om goed te doorgronden wat er feitelijk speelt. Soms hoor je iets waarop je meteen een plan van aanpak kan maken, maar in een ander geval moet je echt doorvragen. Wat is de drive van mensen om iets op te pakken? Als je een relatie wilt behouden, kun je er beter niet meteen met gestrekt been ingaan. Wat dat betreft is een franchiserelatie soms net een huwelijk, met de nodige emoties en verwijten. Daar moeten we uit zien te komen. Soms lukt dat in onderling overleg en soms is het nodig de rechter te vragen een oordeel te geven”, aldus Sabriye.

Contactpersoon Peter Verheijden

  • Jarenlange ervaring met franchise
  • Gespecialiseerd in commerciële samenwerkingen, overnames en arbeidsrecht
  • +31 (0)10 209 27 76 of verheijden@lvh-advocaten.nl

Contactpersoon Sabriye Ort

  • Gespecialiseerd in franchise, contractrechten, huurrecht, distributie en agentuur
  • +31 (0)10 209 27 77 of ort@lvh-advocaten.nl
Lees meer over:
Pras Weijers Pras Weijers
Redacteur