Dit zijn de voordelen van een hypotheek voor je bedrijfspand
Sommige ondernemers huren een bedrijfspand, maar niet iedere ondernemer vindt dit prettig. Je bent immers geen eigenaar van het pand als je huurt, waardoor je geen aanpassingen kan en mag doen zonder toestemming van de verhuurder. Daarbij komt dat het pand nooit van jou wordt. Daarom wil je misschien liever een bedrijfspand kopen. Dit kan uiteraard alleen als je hier voldoende financiële middelen voor hebt. Is dit niet het geval? Vraag dan een zakelijke hypotheek aan. Hier lees je wat de voordelen van deze financiering zijn.
Maandbedrag staat vast
Sluit je een hypotheek af om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Dan gebruik je geld van een ander. Omdat je dit terug moet betalen, worden er afspraken gemaakt voordat je de lening afsluit. De geldverstrekker weet zo dat hij zijn geld terugkrijgt en jij weet waar je aan toe bent. Omdat een hypotheek voor een bedrijfspand vaak vrij fors is, vraag jij je misschien af hoeveel je per maand betaalt. Dit hangt af van de looptijd en de hoogte van het bedrag. Toch betaal je maandelijks hetzelfde bedrag terug. Het maandbedrag van een zakelijke hypotheek staat namelijk vast. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.
Relatief lage rente
Net als bij iedere andere lening betaal je ook bij een zakelijke hypotheek altijd meer terug dan je daadwerkelijk leent. Dit komt doordat een geldverstrekker rente in rekening brengt. Je betaalt altijd rente over het hele bedrag, want het geld wordt in één keer op je zakelijke rekening gestort. De hoogte van de rente wordt vastgesteld op het moment dat je de hypotheek afsluit. Doordat je de lening vaak voor langere tijd vastzet, profiteer je bij de meeste geldverstrekkers van een lage rente. De rente verschilt overigens wel per bedrijf. Geldverstrekkers schatten namelijk in wat het risico is dat je de lening niet aflost. Hoe groter zij deze kans achten, des te hoger de rente.
Gunstig aflosschema
Wil je zakelijk vastgoed financieren met een bedrijfshypotheek? Dan moet je deze lening binnen een vastgestelde periode aflossen. Veel geldverstrekkers hanteren weliswaar een looptijd van tien jaar, maar baseren het aflosschema op twintig jaar. Het grote voordeel hiervan is dat je maandlasten lager uitvallen. Heb je de zakelijke hypotheek na tien jaar nog niet volledig afgelost? Dan kun je het openstaande bedrag in één keer afbetalen of de hypotheek herfinancieren met een zakelijke lening.
Kosteloos extra aflossen
Als je een hoge omzet hebt, houd je mogelijk veel geld over. Je kunt dit gebruiken om je zakelijke hypotheek af te lossen. Bij de meeste geldverstrekkers mag je ieder jaar namelijk een bepaald percentage van de lening kosteloos extra aflossen. Als je de mogelijkheid hebt, is dit zeker aan te raden. Je verlaagt op deze manier namelijk je maandlasten. Misschien los je je zakelijke hypotheek zelfs wel eerder af als je ieder jaar extra aflost.
Makkelijk aan te vragen
Een laatste voordeel van een zakelijke hypotheek is dat je deze lening tegenwoordig makkelijk aan kunt vragen. Bij de meeste geldverstrekkers kun je namelijk online een adviesgesprek inplannen. Direct een aanvraag indienen is helaas niet mogelijk, want een geldverstrekker wil eerst wat meer van jou en je bedrijf weten. Gelukkig hoef je de deur niet uit voor een adviesgesprek, want deze vindt online plaats. Als een geldverstrekker geen beren op de weg ziet, wordt het aanvraagproces vaak direct in gang gezet.