Verkoop franchisevestiging - wat is uw rol als franchisegever?

Afgelopen donderdag vond de Franchise+ themabijeenkomst ‘Verkoop franchisevestiging - wat is uw rol als franchisegever?’ plaats bij De Clercq Advocaten Notariaat.

Vragen die behandeld werden zijn onder andere: Mag u zich bemoeien met de waardebepaling? Moet u geïnteresseerde kopers waarschuwen als de vraagprijs te hoog is? Heeft de verkopende franchisenemer een aanbiedingsplicht aan u? Mag hij het onderhands verkopen aan andere franchisenemers? En aan wie komt nu de waarde van de opgebouwde goodwill toe?

16 Franchisegevers waren aanwezig voor de presentatie van Jan-Willem Kolenbrander en om vragen aan hem te stellen. 

‘’De Franchise+ bijeenkomsten zijn bedoeld om franchisegevers te informeren over een relevant onderwerp wat binnen franchise speelt. Tijdens de bijeenkomst gaat een expert dieper in op een aantal casussen en belicht hierin onder andere de valkuilen voor franchiseorganisaties. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om tijdens of na de presentatie vragen te stellen en te sparren met andere franchisegevers’’, legt Daniëlle Lambrechts, van Franchise+, uit.

Media- en Marketingbedrijf Franchise+ dé aangewezen partner in franchisegroei. Onze missie is om mensen die iets met franchising hebben of willen bij elkaar te brengen. Hiervoor zetten wij diverse online en offline mediakanalen in. Afgestemd op jouw formule.