Uw product of merk op voorsprong met de juiste verpakking

Verpakken in de breedste zin van het woord. Dát is Paardekooper, uw totaalpartner in verpakkingen en disposables. Met een zeer compleet standaard assortiment komt het bedrijf aan elke verpakkingsvraag, klein of groot, tegemoet.

Van draagtas en drinkbeker tot industriële doos en verzendverpakking. Op zoek naar unieke verpakking of disposable, voorzien van uw eigen huisstijl of speciaal voor u op maat gemaakt? Ook dan bent u bij Paardekooper aan het juiste adres.

Paardekooper heeft maar liefst 7.500 standaard verpakkingen op voorraad. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op maatwerk trajecten. Patrick Zevenbergen, Marketingmanager bij Paardekooper licht toe: "Wij zijn meer dan alleen een leverancier. Wij zijn voor bedrijven een strategische partner en wij leveren een wezenlijke bijdrage aan merkbeleving, productpositionering en het duurzaamheidsbeleid van onze klanten. De verpakking is zoveel meer dan een praktisch omhulsel. Verpakkingen moeten beschermen, conserveren, informeren en verleiden tot aankoop. Daarnaast zijn er eisen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en minimale milieu-impact. Bij Paardekooper gaan we op zoek naar de ideale mix tussen al deze functies en eisen. Het resultaat: verpakkingen waarmee we onze klanten op voorsprong zetten."

Realistische oplossingen

Paardekooper is een familiebedrijf en is al sinds 1919 actief in de (inter) nationale verpakkingsmarkt. Inmiddels behoort het bedrijf tot één van de grootste spelers in de markt, maar de kernwaarden van het familiebedrijf staan nog steeds voorop. Klanten profiteren met Paardekooper van korte lijnen en een hoge mate van betrokkenheid bij elke opdracht. "Wij denken proactief mee met de klant voor de meest efficiënte verpakkingsoplossing", stelt Zevenbergen. "Dat is niet alleen een verpakking die goed werkt en er mooi uitziet, maar die ook past binnen het budget van de klant. Realistische oplossingen, die haalbaar en betaalbaar zijn. Onze diepgaande kennis van markten, producten en materialen helpt hierbij. Wij richten ons niet alleen op het uiteindelijke product, maar op elke schakel in de keten. Wij gaan bijvoorbeeld op zoek naar besparingsmogelijkheden op het gebied van inkoop en logistiek. Wij mogen ons met recht outsourcing specialist noemen en we zijn gespecialiseerd in efficiënt voorraadmanagement. Klanten profiteren van scherpe aanbiedingen en een zeer hoge leverbetrouwbaarheid."

Samenwerken

Paardekooper hecht veel waarde aan samenwerken. Zevenbergen: "Efficiënt en innovatief verpakken bereiken we door te leren van elkaar. Inzicht in de wensen en behoeften van onze klanten helpt ons bij het optimaliseren van onze dienstverlening. Maar vooral ook ervaringen met verpakkingen in de praktijk vormen een belangrijk uitgangspunt van onze innovaties. Hoe genereert de verpakking maximale exposure voor een bedrijf? Hoe kunnen we schade aan producten tijdens opslag en transport voorkomen? En welke verpakkingen zijn geschikt voor het verzenden van vers voedsel? Samen met de klant gaan wij op zoek naar passende antwoorden." Paardekooper ontwikkelt zowel nieuwe verpakkingsoplossingen in opdracht van klanten, als op eigen initiatief. Daarom vindt u bij Paardekooper verpakkingen die u nergens anders ziet. Paardekooper verzorgt het gehele traject, van eerste schets en constructief design tot productie en levering.

Stores en e-shop

Paardekooper beschikt over een geavanceerde e-shop. Het aanbod bestaat uit meer dan 5.000 artikelen, direct uit voorraad leverbaar. De producten staan overzichtelijk gerangschikt en nieuwe items en aantrekkelijke voordeelacties worden uitgelicht. Vaste klanten profiteren bovendien van een persoonlijk account. "Ideaal voor bijvoorbeeld het plaatsen van herhaalorders en het inzien van de bestelhistorie", stelt Zevenbergen. "Voor vrijwel al onze producten geldt: op werkdagen voor elf uur besteld, de volgende dag geleverd. Klanten kunnen bestellingen laten bezorgen of afhalen in één van onze acht Stores. In de Paardekooper Stores presenteren we een selectie van ons verpakkingsaanbod. Klanten kunnen hun aankopen direct meenemen. Handig, wanneer iemand snel verpakkingen nodig heeft."

Verpakking en het milieu

"Paardekooper hanteert een vooruitstrevend milieubeleid", vervolgt Zevenbergen. "De discussie verpakkingen versus milieu is niet van vandaag of gisteren. Er zijn voor- en tegenargumenten als het gaat om verpakkingen in relatie tot het milieu. Maar waar zijn deze argumenten op gebaseerd? Wij zijn van mening dat je alleen zinnige uitspraken kunt doen over de milieu- impact van verpakkingen door te meten. Dat is het uitgangspunt van ons ECO-innovatiebeleid. Meten doen we aan de hand van de levenscyclusanalyse (LCA) van de verpakking en de materialen waaruit deze bestaat. De LCA-methode berekent de milieuimpact van een product op negentien milieuaspecten, van productie tot afvalverwerking. Hiervoor is het onder meer van belang om exact te weten uit welke grondstoffen een product bestaat. Dit onderzoeken we in ons eigen, geavanceerde LCA Centre. Stichting Natuur & Milieu heeft intensief meegedacht in de ontwikkeling van de LCA-methode en ondersteunt deze."

Paardekooper Van der Windt Group

Paardekooper is onderdeel van de Paardekooper Van der Windt Group. Binnen de groep werken verschillende verpakkingsbedrijven samen, met elk hun eigen specialisme. Klanten profiteren van marktconforme prijzen, een zeer hoge leveringsbetrouwbaarheid en een ruime keuze verpakkingen en disposables, vrijwel altijd direct uit voorraad leverbaar. Gezamenlijk beschikken de bedrijven over een rijke kennis van markten, producten en materialen. Deze kennis wordt vertaald naar onderscheidende verpakkingsoplossingen op het gebied van duurzaamheid, gebruikersgemak en productbeleving. Kortom, wat uw verpakkingsvraag ook is: met Paardekooper bent u verzekerd van het juiste antwoord.
paardekooper.nl