Trendhopper breidt uit naar Duitsland

De franchiseformule Trendhopper breidt uit en heeft afgelopen december haar vernieuwde concept, welke in 2020 in Nederland is geïntroduceerd, uitgerold in Duitsland. Twee Trendhoppers in Midden-Duitsland openden hun deuren, ieder gevestigd in een groot meubelwoonwarenhuis. Met de opening van de twee Duitse Trendhopper-vestigingen start de Duitse moederorganisatie van VME Nederland, Einrichtungspartnerring VME, met een verdere groei in Duitsland. In het eerste kwartaal van 2022 zet VME de uitbreiding in Duitsland voort met het openen van nieuwe Trendhopper-vestigingen in de buurt van Trier en Neubrandenburg.

Trendhopper biedt met het nieuwe winkelconcept het gevoel van ‘homemade happiness’; producten en inspiratie voor een fijne ruimte om te wonen, werken, koken, slapen, relaxen, genieten en samen te komen. Daarmee is de woonformule klaar voor de toekomst, zowel in Nederland als in Duitsland.
 

Kassel en Korbach

De eerste twee Duitse Trendhoppers openden voor de Kerst de deuren in de Duitse plaatsen Kassel en Korbach onder het dak van het familiebedrijf Schaumann. Bij Trendhopper Kassel kan de consument zich laten inspireren op ruim 1100 m2 vloeroppervlak. Korbach telt 800 m2 woonplezier. Zowel de huisstijl, inrichting als het assortiment van de Duitse vestigingen zijn gelijk aan het Nederlandse city store-concept van Trendhopper.
 

VME Nederland en VME GmbH

Retailservice-organisatie Einrichtungspartnerring VME GmbH & Co. KG is de Duitse moederorganisatie van VME Nederland B.V., waar Trendhopper sinds 2012 onderdeel van is. Door de Nederlandse Trendhopper-formule te exploiteren in Duitsland beoogt de organisatie verdere groei in de toekomst. VME Nederland voert de regie over de Duitse Trendhopper-vestigingen. Collega’s uit het Duitse team in Bielefeld maken zich sterk voor o.a. vertalingen, marketing, website en vervullen de functie van servicekantoor.
 
Na Kassel en Korbach volgen in het voorjaar 2022 meer nieuwe vestigingen in Duitsland. In het drukke, dagelijkse leven heeft ook de Duitse consument behoefte aan een frisse, moderne woninginrichtingspartner. Trendhopper helpt de woning - volgens de laatste trends - betaalbaar, gemakkelijk en smaakvol in te richten, mede door duidelijke, creatieve én inspirerende presentaties.