Torfs en The Athlete’s Foot starten samenwerking

Op 1 juni opent The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De opening van de 2e winkel in België is meteen ook de 1e winkel in een partnership met Torfs. Torfs opent einde dit jaar ook nog in Eeklo een winkel van The Athlete’s Foot. Euretco heeft de rechten voor The Athlete’s Foot in België en werkt met franchisenemers voor de exploitatie van hun winkels. 

Wouter Torfs, CEO, spreekt van een heel bewuste keuze voor het in eerste instantie openen van 2 winkels van The Athlete’s Foot: “Merken kiezen steeds meer voor een segmentatiebeleid in functie van het type winkel. Met Torfs hebben we een concept dat een vrij compleet beeld aan schoenen waarborgt. Met de opening van een vestiging van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center en in Eeklo kiezen we ervoor om sneakers en sportfashion aan te bieden die heel complementair zijn aan het aanbod bij Torfs. De keuze voor The Athlete’s Foot is dus een overtuigde strategische keuze die past in onze totale groeiambitie als bedrijf.”

Steve Evers, Managing Director van licentiehouder Benelux Euretco en commissaris bij Intersport International Corporation, juicht de samenwerking met Torfs toe: “Als retailservice-organisatie zijn we steeds op zoek naar ondernemers met ambitie om met ons samen en binnen onze formules de markt op een gezonde en ambitieuze manier te benaderen. Dat Euretco en Torfs voor elkaar kiezen bevestigt dat partnerships tussen twee sterke partijen onze gezamenlijke positie zal versterken. We kijken uit naar de opening van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center.”

The Athlete’s Foot in België

De winkel in Waasland Shopping Center wordt ingericht volgens het internationale winkelconcept. Peter Linskens, General Manager Belux voor The Athlete’s Foot, duidt op het belang van de internationale uitstraling van het concept: “Merken als Nike, adidas, Vans, Puma en Reebok kiezen hoe langer hoe meer voor internationale formules met wereldwijde ambities voor hun topcollecties. Die sterkte gecombineerd met onze kracht en begeleiding als franchiseorganisatie is een zekerheid die we kunnen bieden aan alle potentiële franchisenemers die met ons in zee willen onder de vlag van The Athlete’s Foot.”

Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot meer dan 500 winkels. De ambitie is om tegen 2020 het aantal winkels te verdubbelen. In Nederland zijn er 60 winkels.