Restaurant Indonesia opent aan de Coolsingel

Na een vestiging in de Foodhallen Rotterdam, opent Restaurant Indonesia een vestiging aan de Coolsingel. Sinds vorig jaar is restaurant Indonesia terug. Ruim 40 jaar was Indonesia actief in Rotterdam en omstreken. Toen de heer Lo met pensioen ging, besloot hij zijn deuren te sluiten. De formule werd halverwege vorig jaar nieuw leven ingeblazen door Wai Man Lo (oprichter Saterbar, formule verkocht in 2016), zoon van de oprichter die jarenlang al actief was in het familierestaurant.

"De Indonesische keuken is één van de weinige Aziatische keukens die de laatste tien jaar niet meegegroeid zijn met de tijd. Klassiek ingerichte restaurants met ingedekte tafels en enorm uitgebreide menu’s en rijsttafels maken bij Indonesia plaats voor een sfeervolle eigentijdse vertaling van de zo geliefde lokale eethuisjes die je op de eilanden vindt en een centrale rol spelen in het dagelijks leven van de Indonesische bevolking. In onze Warung Indonesia worden authentieke smaken op een lossere manier gepresenteerd en zijn wij continu bezig om na te denken over hoe wij eten presenteren en waarom”, vertelt Wai Man Lo.

“Zo kan je bijvoorbeeld éénpersons rijsttafels bestellen, gerechten naar wens upgraden met kleine bijgerechten, heb je niet alleen ruime keus uit vegetarische groenten, maar ook diverse heerlijk gegrilde vegetarische sates naar eigen recept. Naast de rijsttafels worden er ook schotels geserveerd zoals de Nasi Rames. Bij ons kom je naast het eten ook voor de sfeer en gezelligheid", aldus Wai Man Lo.

Franchising

Naast het openen van Warungs in andere steden door middel van franchising, heeft Indonesia met de gedachte om een premium food lijn te ontwikkelen voor de groothandels en supermarkten. 

“Ook mobiele Warung op events en festivals behoren tot de dromen van de formule, al draait alles om neerzetten van de beste kwaliteit. Alles stap voor stap. Ons filosofie is gebaseerd op lange termijn denken. Zo hebben wij dit altijd gedaan en zullen wij blijven doen. Wij willen een hogere standaard van authentiek Indonesisch eten — qua smaak en presentatie — zowel in de horeca als bij de mensen thuis”, aldus Wai Man Lo.

Bekijk ook