Qredits voorziet in behoefte overbruggingskrediet MKB

Qredits biedt ondernemers financiering om deze crisis te overbruggen. Voor ondernemers in het Midden en Kleinbedrijf is het nu mogelijk om een zogeheten corona-overbruggingskrediet aan te vragen bij Qredits. Het betreft een financiering in de vorm van een microkrediet van maximaal € 25.000,- met een rentepercentage van 2% in het eerste jaar.  

Qredits biedt op deze manier een oplossing voor kleine ondernemers in hun zoektocht naar liquiditeit om de crisis goed te kunnen doorstaan. "Ondanks de versoepeling van de maatregelen om het coronavirus in te dammen, worden nog altijd vooral veel ondernemers geraakt door de crisis. Deze goedkope kredietfaciliteit is ter overbrugging van de lasten tijdens de crisis. Op deze wijze kunnen we duizenden ondernemers in het MKB steunen om deze coronacrisis te overleven", aldus Elwin Groenevelt, CEO van Qredits. 

Corona-overbruggingskrediet

Het corona-overbruggingskrediet is bedoeld voor bestaande ondernemers. De looptijd van het krediet is maximaal 48 maanden, waarvan de ondernemer de eerste 6 maanden geen aflossing hoeft te betalen. Deze aflossingsvrije periode kan, waar nodig, verlengd worden naar 12 maanden. De ondernemer betaalt het eerste jaar van de looptijd 2% rente over het kredietbedrag, daarna 5,75%. Belangrijk is dat de ondernemer de lening ten allen tijde boetevrij kan aflossen. Omdat het een overbruggingskrediet betreft in verband met de coronacrisis is het product niet geschikt voor starters.