De Pizzabakkers en Brandt & Levie gaan samenwerken

Er werd al lang gesproken over een samenwerking tussen De Pizzabakkers met de Amsterdamse worstenmakers Brandt & Levie. Die wens kwam door de uitzonderlijke omstandigheden in een stroomversnelling. 

Het idee

Het idee voor deze pizza ontstond vorig jaar al. “De worstenmakers van Brandt & Levie ploffen wel vaker neer bij De Pizzabakkers Spaarndammerstraat in Amsterdam, bij de worstmakerij om de hoek. Daar drinken ze na een lange werkdag een koud biertje en eten ze een gloeiendhete pizza. Zo kwam het ook dat er al langer gesproken werd over een eigen Brandt & Levie pizza. Samuel Levie klom in de telefoon en De Pizzabakkers waren enthousiast”, legt een woordvoerder namens de franchiseformule uit.  

De samenwerking

“De meeste vleeswaren importeert De Pizzabakkers uit Italië, maar uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke acties. In deze tijd wordt de horeca enorm geraakt en kunnen ondernemers alle steun gebruiken, ook de steun van elkaar. Twee bedrijven die zijn ontstaan in Amsterdam en geïnspireerd door de Italiaanse keuken, die beiden staan voor lekker en goed eten en bovendien beiden een product hebben dat prachtig op elkaar aansluit. Deze lokale samenwerking zagen we helemaal zitten”, aldus de woordvoerder.

De lancering

Onlangs is deze pizza Salsiccia al Tartufo gelanceerd, inmiddels is de duizendste Salsiccia al Tartufo verkocht. Brandt & Levie draaide speciaal voor deze pizza een verse truffelworst en De Pizzabakkers bakten een pizza bianca (zonder tomaat).