Pirtek Europe neemt Zweedse Slangakuten over   

Pirtek Europe Limited (Pirtek Europe) neemt Slangakuten AB over, in Zweden de marktleider in hydraulische slangvervanging. Met deze overname verstevigt Pirtek de positie als de nummer 1 in Europa. Voor Slangakuten betekent dit dat in één klap een organisatie met hoogwaardige kennis beschikbaar is, waardoor het sneller de Scandinavische markt kan bedienen en de markt uitbreiden.

Alex McNutt, Group CEO van Pirtek Europa hierover: “Ik ben bijzonder enthousiast dat Slangakuten nu een onderdeel is van onze keten en we kijken met veel vertrouwen er naar uit met Stefan Fallenius als Managing Director de Scandinavische markt uit te breiden. Slangakuten is uitstekend georganiseerd en het levert een substantiële meerwaarde voor onze Europese activiteiten.”

Stefan Fallenius, CEO en tevens oprichter van Slangakuten: “Ik ben opgetogen toe te treden tot de Pirtek Europe groep. Dit stel ons in staat onze marktpositie te verstevigen en uit te bouwen. De komende maanden wordt de Pirtek-huisstijl doorgevoerd om de excellente service van deze formule aan te bieden aan zowel de bestaande Slangakuten klanten als aan nieuwe.”

Over Pirtek Europe

Pirtek Europe, opgericht in 1988 in Engeland, is Europees marktleider in het op locatie vervangen van (hydrauliek) slangen. De Benelux markt wordt vanaf 1997 bediend vanuit Rotterdam. Inmiddels telt Pirtek Europe 185 service centers en heeft ruim 725 servicewagens operationeel. Pirtek is niet alleen vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux, maar is tevens marktleider in Duitsland, Oostenrijk, Ierland en nu ook in Scandinavië. De belangrijkste missie van Pirtek is om 365 dagen per jaar 24/7 hydrauliekservice aan te bieden.