Opnieuw drukker in Nederlandse winkelstraten

Afgelopen week hebben veel mensen genoten van het warme zomerweer. Op vrijdag 26 juni kwam het kwik voor het eerst boven de 30 graden en daarmee was de eerste tropische dag van 2020 een feit. Het zomerse weer resulteerde ook in drukkere winkelstraten. Zo was het afgelopen week 12,3% drukker dan de week ervoor. Dit is de grootste toename die we zien sinds de afkondiging van de coronamaatregelen medio maart. De laatste tijd zien we dat de drukte weer elke week wat toeneemt. Ondanks deze grote druktestijging is het nog steeds 46,8% rustiger in de winkelstraten dan vorig jaar.

Door het warme weer kozen mensen ongetwijfeld vaker een andere bestemming om te recreëren dan de  winkelstraat. Zo zien we dat het op strandlocaties gemiddeld 33% drukker was dan de week ervoor en op de warme en droge donderdag was het zelfs 72% drukker op de Nederlandse stranden. Ook op verschillende andere plekken in het land was het druk.

Al met al zien we opnieuw een toename van de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Echter te warm weer zorgt ervoor dat deze drukte zich verplaatst van winkelstraten naar stranden en overige recreatiegebieden, zoals dat ook het geval was voor corona. Feit blijft dat het nog maar half zo druk is in binnensteden in vergelijking met vorig jaar.
Bron: bureau RMC

bureau RMC